Biskvitui:
- 150 g miltų,
- 15 g krakmolo,
- 190 g cukraus,
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
- 5 dideli kiaušiniai,
- 30 g riešutų.
Kremui:
- 220 g sviesto,
- indelis virto kondensuoto pieno,
- 2 šaukštai rūgščios uogienės,
- pusė stiklinės stiprios kavos.
Grilijažui:
- 100 g cukraus,
- 60 g riešutų,
- truputis sviesto.
Naudojau žemės riešutus, skaldytus, be luobelių. Visus kartu pakepinti orkaitėje kol gražiai paruduoja.
Biskvitui skirtus susmulkinti iki "miltų". Juos sumaišyti su kepimo
milteliais, miltais. Kiaušinius išplakti su cukrum, pilti miltų mišinį ir
atsargiai išmaišyti. Iškepti 4 papločius, 200 C temp. kol
paruduoja. Palikti atvėsti.
Sviestą išplakti, po šaukštą plakant sudėti kondensuotą pieną, po
truputį supilti perkoštą kavą. Jei produktai nenori susijungti-truputį
viską pašildyti ir toliau plakti. Truputį kremo atidėti viršui
aptepti, likusį padalyti į 3 dalis. Į vieną dedam uogienės į kitas 2
smulkintus riešutus. Prieš tepant biskvitus-juos sulaistyti
sirupu: vanduo, cukrus, esencija ar koks konjakas.
Viršų aptepam paliktu kremu ir apibarstom grilijažu.
Jam
skirtą cukrų išlydyti vis maišant, kai pasidaro rudas į jį supilti
kepintus ir truputį pasmulkintus riešutus, sumaišyti ir masę pilti į iš
anksto paruoštą skardelę ar padėklą, reikia ją patepti sviestu. Palikti
atvėsti ir suskaldyti, susmulkinti. Galima persijoti per sietelį, bus
smulkūs ir stambūs trupinukai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą