2013 m. gegužės 3 d., penktadienis

Pyragėliai su dešrelėmis

Paprastas ir greit paruošiamas užkandis, kurio tešlos pagaminimui prireiks:


0,5 l kefyro, 
1 kiaušinio,
žiupsnelio druskos,
1 a.š. sodos,
miltų.

Įdarui - 0,5 kg dešrelių.

Padažui - 4 š. pomidorų padažo, 
4 š. majonezo,
4 š. pieno,
1 skiltelės česnako,

žiupsnelio druskos.

Virimui - 1 l aliejaus.

Į kefyrą įdėti sodą, druską, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti. Berti miltų ir suminkyti tešlą. Ją iškočioti ir supjaustyti 2-3 cm pločio juostelėmis.
Įdarui skirtas dešreles nulupti, supjaustyti kiekvieną į 3 dalis. Imti tešlos juostelę ir sukti aplink dešrelę, kad juostelės viena pusė "užeitų" ant kitos (tada virdama "neatsiklijuos"). Apsuktas dešreles virti įkaitintuose riebaluose.
Kol verda pyragėliai, galime gaminti padažą. Visus jam skirtus produktus (česnaką labai smulkiai supjaustome arba išspaudžiame specialiu įrankiu) gerai išmaišome. 
Pyragėlius valgome karštus arba atvėsusius.
Skanaus.


Mama Vaida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą