2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Silkė su razinomis

  • 2 silkių filė,
  • nepilna stiklinė razinų,
  • 3-4 svogūnai,
  • aliejaus,
  • truputis cinamono,
  • cukraus,
  • druskos,
  • truputis citrinos sulčių.

Pirmiausia verdančiu vandeniu užpilti razinas ir palikti brinkti.
Silkę supjaustyti nedideliais gabaliukais.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, kepti su trupučiu aliejaus kol suminkštėja. Į juos pilti nuvarvintas razinas, cinamoną, druską, cukrų, citrinos sultis, sumaišyti ir palikti atvėsti. Po to dėti silkę ir sumaišyti. Skaniau kai truputį pastovi ir pasimarinuoja. Jei silkė labai sūri-druskos nereikia naudoti.

Skanaus.


Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą