2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Silkė su razinomis

2 silkių filė,
nepilna stiklinė razinų,
3-4 svogūnai,
aliejaus,
truputis cinamono,
cukraus,
druskos,
truputis citrinos sulčių.

Pirmiausia verdančiu vandeniu užpilti razinas ir palikti brinkti.
Silkę supjaustyti nedideliais gabaliukais.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, kepti su trupučiu aliejaus kol suminkštėja. Į juos pilti nuvarvintas razinas, cinamoną, druską, cukrų, citrinos sultis, sumaišyti ir palikti atvėsti. Po to dėti silkę ir sumaišyti. Skaniau kai truputį pastovi ir pasimarinuoja. Jei silkė labai sūri-druskos nereikia naudoti.
Skanaus.
Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą