2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Marinuoti kiaušiniai


Kai po Velykų lieka nesuvalgytų kiaušinių, galima juos tiesiog pamarinuoti, vėliau naudoti kaip užkandį.

0,75 l stiklainiui:

9 virti kiaušiniai,
2 stikl. vandens,
0,75 stikl. vyno acto (tinka ir kitoks),
2-3 v.š. cukraus,
1 svogūnas,
3-4 skiltelės česnako,
druskos, pipirų, čili pipirų, petražolių pagal skonį.

Užvirti marinatą iš visų nurodytų ingridientų (išskyrus kiaušinius ir petražoles), pavirti apie 10 min., kad suminkštėtų svogūnų žiedai, smulkintas česnakas. Sudėti petražoles ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Užpilti iš abiejų pusių subadytus ir sudėtus stiklainin kiaušinius. Po 3 dienų ragauti.

Mama Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą