2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Netikras zuikis

1 kg. mėgstamo faršo,
2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių,

2 arbatiniai šaukšteliai raudonos paprikos miltelių,
2 šaukšteliai mairūno,

2 svogūnai,
3-4 skiltelės česnako,
4 batono riekės, išmirkytos piene,

2 šaukštai krakmolo,
2 kiaušiniai,
maltų pipirų,
druskos,

papuošimui-lauro lapelių, kvapniųjų pipirų žirnelių.

Svogūną, česnaką sutarkuoti arba susmulkinti blenderiu. Dedam viską į faršą. Jei frašas labai sausas-įpilam truputį vandens.Viską gerai sumaišom, padalijam į 3-4 gabaliukus. Kiekvieną jų gerai "išmušam", paimam į ranką ir metam į dubenį po 15-20 kartų. Suformuojam zuikučius, dedam į kepimo popieriumi išklotą skardą, papuošiam ausytėm ir akytėm. Aptepam aliejumi ir kepame 190-200 C temp., kol gražiai paruduoja.
Skanaus.


Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą