1 kg. mėgstamo faršo,
2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių,
2 arbatiniai šaukšteliai raudonos paprikos miltelių,
2 šaukšteliai mairūno,
2 svogūnai,
3-4 skiltelės česnako,
4 batono riekės, išmirkytos piene,
2 šaukštai krakmolo,
2 kiaušiniai,
maltų pipirų,
druskos,
papuošimui-lauro lapelių, kvapniųjų pipirų žirnelių.
Svogūną, česnaką sutarkuoti arba susmulkinti
blenderiu. Dedam viską į faršą. Jei frašas labai sausas-įpilam truputį
vandens.Viską gerai sumaišom, padalijam į 3-4 gabaliukus. Kiekvieną jų
gerai "išmušam", paimam į ranką ir metam į dubenį po 15-20
kartų. Suformuojam zuikučius, dedam į kepimo popieriumi išklotą
skardą, papuošiam ausytėm ir akytėm. Aptepam aliejumi ir kepame 190-200 C
temp., kol gražiai paruduoja.
Skanaus.
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą