2013 m. kovo 19 d., antradienis

Trinta pievagrybių sriuba



  • 300 g pievagrybių,
  • 1 normalus svogūnas,
  • 1 šaukštas pjaustytų petražolių,
  • 1 šaukštas krapų,
  • 4 šaukštai sviesto,
  • 4 šaukštai miltų,
  • 1 litras sultinio,
  • 200 g grietinėlės (galima pilti dalį pieno),
  • maltų pipirų.

Petražolės, krapai gali būti šaldyti.
Išsiverdam sultinį.
Nuplaunam ir supjaustom pievagrybius, svogūną, juos kartu su petražolėm pakepinam svieste. Beriam miltus, dar truputį pakepinam ir viską supilam į karštą sultinį, dedam krapus, maltų pipirų, dar truputį paverdam. Su 'blenderiu' sutrinam. Supilam grietinėlę ir užvirinam. Tinka valgyti su balta duona.

Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą