- 300 g pievagrybių,
- 1 normalus svogūnas,
- 1 šaukštas pjaustytų petražolių,
- 1 šaukštas krapų,
- 4 šaukštai sviesto,
- 4 šaukštai miltų,
- 1 litras sultinio,
- 200 g grietinėlės (galima pilti dalį pieno),
- maltų pipirų.
Petražolės, krapai gali būti šaldyti.
Išsiverdam sultinį.
Nuplaunam
ir supjaustom pievagrybius, svogūną, juos kartu su petražolėm pakepinam
svieste. Beriam miltus, dar truputį pakepinam ir viską supilam į karštą
sultinį, dedam krapus, maltų pipirų, dar truputį paverdam. Su 'blenderiu'
sutrinam. Supilam grietinėlę ir užvirinam. Tinka valgyti su balta duona.
Mama Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą