2013 m. kovo 19 d., antradienis

Kotletukai - kepsniai

Kotletams:
1 kg kalakutienos faršo,
1 kiaušinis,
1 nedidelis svogūnas,
4 nekupini šaukštai krakmolo,
6 šaukštai grietinėlės,
maltų pipirų,

druskos.

Įdarui:
su sviestu pakepintų  morkų ir svogūnų,
bulvių košės,
fermentinio sūrio,
trupučio majonezo.



Iš anksto išsiverdame bulvių košę (kepsniukams ji gali būti ir šalta), jei turite, įberkite į ją truputį smulkintų krapų.
Sutarkuojame morką, pjaustome svogūną ir patroškiname svieste, pasūdome ir beriame truputį pipirų.
Pasiruošiame faršą, padrėkinusios rankas vandeniu, darome nemažus plokščius kotletukus ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 190-200 C,  15-20 min.Tada ištraukiame ir ant jų dedame morkų - svogūnų, ant viršaus bulvių košės, užberiame tarkuoto sūrio, aptepame trupučiu majonezo ir baigiame kepti. Kam patinka egzotika-galite į morkas su svogūnais įmaišyti pjaustytų džiovintų slyvų.
Taip pat galite pasidaryti padažą, pvz., su pievagrybiais.
Belieka papjaustyti daržovių ar pasidaryti mėgiamų salotų ir skanaus.


Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą