Biskvitui reikės:
- 4 kiaušinių,
- 4 šaukštų miltų,
- 4 šaukštų krakmolo,
- 4 šaukštų cukraus.
Kiaušinių
baltymus atskirti nuo trynių ir juos išplakti iki standžių putų kartu su
cukrumi. Tuomet į baltymus sudėti trynius ir vėl gerai išplakti. Atsargiai
įmaišyti persijotus miltus ir krakmolą.
Orkaitę
įkaitinti iki 200 C, į didelę skardą (kuri paprastai būna orkaitėse) ant
kepimo popieriaus pilti biskvito masę, storis būna apie 0,5 cm. ir kepti
10-12 min., kol pradeda ruduoti. Iškepusį biskvitą dar šiltą susuktį ir palikti
vėsti.
Varškės įdarui reikės:
- 180 g sviesto,
- 250 g varškės (galima naudoti paprastą arba desertinę varškę, tik naudojant paprastą varškę reikia įdėti cukraus ir vanilinio cukraus ),
- 200 g saldinto sutirštinto pieno.
Kambario
temperatūros sviestą išsukti iki purios masės, sudėti varškę ir supilti
sutirštintą pieną, gerai išmaišyti. Biskvitą išsukti, sudėti varškės masę ir
susukti. Laikyti šaldytuve 2-3 val. arba per naktį.
Skanaus!
Mama
Jurgita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą