2013 m. kovo 20 d., trečiadienis

Kuršėnų vyniotinis



Biskvitui reikės:
  • 4 kiaušinių,
  • 4 šaukštų miltų,
  • 4 šaukštų krakmolo,
  • 4 šaukštų cukraus.

Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir juos išplakti iki standžių putų kartu su cukrumi. Tuomet į baltymus sudėti trynius ir vėl gerai išplakti. Atsargiai įmaišyti persijotus miltus ir krakmolą.
Orkaitę įkaitinti iki 200 C, į didelę skardą (kuri paprastai būna orkaitėse) ant kepimo popieriaus pilti biskvito masę, storis būna apie 0,5 cm. ir kepti 10-12 min., kol pradeda ruduoti. Iškepusį biskvitą dar šiltą susuktį ir palikti vėsti.

Varškės įdarui reikės:
  • 180 g sviesto,
  • 250 g varškės (galima naudoti paprastą arba desertinę varškę, tik naudojant paprastą varškę reikia įdėti cukraus ir vanilinio cukraus ),
  •  200 g saldinto sutirštinto pieno.

Kambario temperatūros sviestą išsukti iki purios masės, sudėti varškę ir supilti sutirštintą pieną, gerai išmaišyti. Biskvitą išsukti, sudėti varškės masę ir susukti. Laikyti šaldytuve 2-3 val. arba per naktį.
Skanaus!


Mama Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą