2013 m. kovo 20 d., trečiadienis

Kuršėnų vyniotinis



Biskvitui reikės:
          4 kiaušinių,
          4 šaukštų miltų,
          4 šaukštų krakmolo,
          4 šaukštų cukraus.


Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir juos išplakti iki standžių putų kartu su cukrumi; tuomet į baltymus sudėti trynius ir vėl gerai išplakti, atsargiai įmaišyti persijotus miltus ir krakmolą.
Orkaitę įkaitinti iki 200C , į didelę skardą ( kuri paprastai būna orkaitėse ) ant kepimo popieriaus pilti biskvito masę, storis būna apie 0,5cm. ir kepti 10-12min., kol pradeda ruduoti. Iškepusį biskvitą dar šiltą susuktį ir palikti vėsti.

           Varškės įdarui reikės:
           180g sviesto,
            250g varškės (galima naudoti paprastą arba desertinę varškę, tik naudojant paprastą varškę reikia įdėti cukraus ir vanilinio cukraus ),
            200g saldinto sutirštinto pieno
.

Kambario temperatūros sviestą išsukti iki purios masės, sudėti varškę ir supilti sutirštintą pieną, gerai išmaišyti. Biskvitą išsukti, sudėti varškės masę ir susukti. Laikyti šaldytuve 2-3 val. arba per naktį.
             Skanaus!


Mama Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą