2013 m. kovo 10 d., sekmadienis

"Šokoladinė" tortų apdengimo masė

150 g. cukraus pudros (turėti dar truputį atsargai),
200 g. šokolado,
1 valgomas šaukštas sviesto,
3 valgomi šaukštai grietinėlės,
1 valgomas šaukštas brendžio,
180 g. marshmallow  zefyriukų, spalva nesvarbu.


Vandens vonelėje ištirpinam šokoladą, į jį pilam zefyriukus, grietinėlę, brendį ir sviestą. Kaitinam ir vis pamaišom, kol ištirpsta.



Į gautą masę pilam persijotą pudrą ir suminkom tešlą, jei reikia truputį įberiam dar pudros. Gaunasi "plastilininė" tešla. Naudojam tuoj pat arba susukus į maišelį laikom šaldytuve. Paskui truputį reiktų pašildyti. Ateity kočiojant geriau naudosiu tik aliejų, nes nuo pudros lieka baltos dėmės.


Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą