2021 m. rugsėjo 29 d., trečiadienis

Nemokamas muziejų lankymas. Lietuvos etnokosmologijos muziejus

Nuo 2020 metų sausio 1 d. kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį nemokamai galima lankyti muziejų nuolatines ekspozicijas. Nemokamo muziejų lankymo modelis taikomas Kultūros ministerijai pavaldiems nacionaliniams ir respublikiniams muziejams. Pagal šį modelį nemokamai muziejuose apsilankyti gali visi pageidaujantys. Plačiau apie tai -> Nemokamas muziejų lankymas.

Visai buvau pamiršusi apie šią galimybę. Ir visai netyčia, žygio metu -> Žaidimas "Išvaikščiok Molėtus!" Suginčiai ~ 15 km. (7/11),, kai Lietuvos etnokosmologijos kiemelyje prisėdome papusryčiauti, prisiminiau, kad lyg buvo tokios galimybės. 2020 m. teko lankytis -> Kauno IX forto muziejus  bei -> Apsilankymas ant Kristaus Prisikėlimo bazilikos stogo ir Kauno Rotušės bokšte.

Bendražygė susidomėjo šiuo reikalu, tad nuėjo į muziejų paklausti ar dar vyksta nemokami muziejaus lankymai. Pasirodo tikrai dar vyksta, labai maloni darbuotoja iš kart pasiūlė užsiregistruoti į jį (galima registruotis ir telefonu). Taip ir padarėme. :)

Tad, paskutinį rugsėjo sekmadienio saulėtą vakarą, mes jau čia. ;)




Į ekskursiją susirinko tikrai nemažai žmonių. Smagu, kad tokios veiklos pritraukia žmones pasikultūrinti :). 

Ekskursija praėjo sklandžiai, truko virš valandos. Buvo tikrai įdomu klausytis gido pasakojimų, bei kino salėje nukeliauti į visatos platybes. Rekomendacijos pačios didžiausios. 

Fotoreportažas, įspūdžiai mano akimis. Iki kelionės pradžios liko 5 min ;) Atsiveria durys, ir keliaujam....
















Pakeliavę kosmoso keliu, liftu kylam į apžvalgos aikštelę, kur atsiveria pasakiški vaizdai...












Ir dienos "uždarymas" su gražiu, rudeniniu saulėlydžiu ;) 





Taip pat, jau esu čia buvusi stebėti žvaigždžių, tik patys įdomiausi prisiminimai -> Naktinis žvaigždžių stebėjimas Molėtuose

Dar muziejus turi ir lauko ekspoziciją. Kurioje labai smagu pasivaikščioti. Beje, ekspozicija vis papildoma ;) -> Lietuvos etnokosmologijos muziejus.

Naujausias, man žinomas eksponatas yra... Jį galite pamatyti ->  Žaidimas "Išvaikščiok Molėtus!" Suginčiai ~ 15 km. (7/11),,


Renata

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą