2021 m. rugsėjo 24 d., penktadienis

Grietininis obuolių pyragas - minkštutis, purutis...

Kai už lango niūri, lietinga, vėjuota rudens diena, kas gali pakelti nuotaiką?

Žinoma, obuolių pyragas! :D

Beje, kol iškepiau, tai ir saulutė pasirodė :). 




Išmėginau dar vieną receptuką. 

Reikės:

  • 5 vienetų obuolių,
  • 4 vienetų kiaušinių, 
  • 250 gramų grietinės, 
  • 200 gramų cukraus, 
  • 150 gramų miltų, 
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių, 
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 
  • 1 šaukštelio cinamono, 
  • šiek tiek cukraus pudros.


Kiaušinių trynius atskyriau nuo baltymų. Trynius išplakiau su vaniliniu ir baltu cukrumi. Įplakiau grietinę. Subėriau miltus, persijotus su kepimo milteliais ir cinamonu, ir dar paplakiau tešlą, kad neliktų sausų gumuliukų.

Baltymus išplakiau atskirai iki standumo. (Tą geriausia daryti jau pasiruošus trynių masę, kad baltymai nesukristų.) Atsargiai įmaišiau į trynių masę.

Kelis obuolius, supjaustytus skiltelėmis, atsargiai įmaišiau į tešlą. Tešlą supyliau į kepimo formą ir ant viršaus išdėliojau likusius obuolius, supjaustytus skiltelėmis.

Kepiau iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~ 35 minutes. Ar iškepęs tikrinu, kaip ir dauguma - mediniu pagaliuku. Jei įsmeigus pagaliukas lieka apsivėlęs tešla, kepu dar apie 10 minučių, jei neapsivėlęs - pyragas iškepė!

Skanaus!


Renata


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą