2020 m. rugsėjo 11 d., penktadienis

Varškės pyragas su obuoliais

Ruduo, obuolių metas, tad vėl mano namai kvepia pyragu su obuoliais. Jau galvojau, obuolių pyragų, visus receptus išmėginau. Tačiau pasirodo ne. Internete šį pyragą radau pavadintą "Varškės Šarlotė". Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi.



Šiam pyragui reikėjo:

  • 5 vnt. - kiaušinių,
  • 120 g. - cukraus (kam patinka saldžiau, dėkit perpus daugiau, nes recepte pagal kurį dariau, rašo cukraus 250 g.),
  • 200 g. - sviesto (tirpinto),
  • 400 g. - varškės,
  • 400 g.- miltų,
  • 10 g. - kepimo miltelių,
  • 2 vnt. - didelių obuolių.

Gaminame:

Kiaušinius gerai suplakame su cukrumi. Supilame ištirpintą sviestą - išplakame. Sudedame varškę- išmaišome. Tada beriam persijotus miltus ir kepimo miltelius - viską gerai išmaišome. Tešla gaunasi labai tiršta. Tešlą sukrečiame į formą, paskirstome tolygiai ir ant viršaus gražiai sukrauname supjaustytus obuolius. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 min. Su mediniu iešmeliu patikriname ar iškepė ir skanaus! 



Man jis atrodo šiek tiek sausokas/sprangokas, norėtųsi dar ir į pačią tešlą įmaišyt obuolių. Tačiau, beveik visi kas ragavo, sakė labai skanus ;).

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą