2020 m. rugsėjo 10 d., ketvirtadienis

Genių atodanga ir ekstremalusis Rekstukų kabantis tiltas (Tauragės rajonas)

Na ir paskutinės mūsų aplankytos vietos Tauragės rajone ir kelios minutės bei pietūs Tauragėje.

Molotovo linijos bunkeris ir šalia jo esantis Rekstukų kabantis tiltas per Jūrą. Tiltas vėl gi smagioji dalis, šis dar sakyčiau kiek ekstremalokas. Prašosi remonto, bet drąsesniems dar pereinamas.










Pavalgyti užsukome į Tauragę.

Rugsėjo 1-ąją. Tauragiškiai šventė labai smagiai. Tauragės pilies aikštė buvo paversta vaikams pramogų zona. Turizmo informacinis centras nedirbo, tikriausiai taip pat šventė :D. Tad aplankėme tik jų muzikinį, šviečiantį fontaną, papietavome „Lotus“ kavinėje. Buvo skanu. Mums pasisekė, nes kaip tik radome tuščią stalelį.. Šiuo metu kavinėse galima sėdėti, tik prie kas antro stalelio, tad kavinėse problema rasti tuščią staliuką, o dar Rugsėjo 1-oji.

 




Na ir paskutinė vieta, tai Genių atodanga. Geologinė atodanga įspūdingai aukšta (maždaug 24 metrų) ir ilga (maždaug 160 metrų). Nuo erozijos veikiamos atodangos nuolat virsta medžiai, o atsidengę sluoksniai byloja apie 200 tūkstančių metų istoriją.





Gaila dėl laiko stokos, ne viską aplankėme, nes kai kurių vietų, vedami navigacijos tiesiog neradome arba atsidūrėme kitoje upės pusėje nei mums reikėjo. Tad dar teks grįžti 😉

 Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą