2020 m. rugsėjo 13 d., sekmadienis

Sviestinis pyragas su uogomis

Facebook'e yra daug  grupių, kuriose galima rasti įvairiausių receptų. Šį kartą, grupėje SAVO VIRTUVĖS ŠEFAI  „užkliuvo“ užrašas – „Visada pavykstantis, niekada nenusibostantis sviestinis pyragas. Uogos, vaisiai pagal skonį.“ Pyrago foto taip pat atrodė labai jau skaniai. Tad mėginu kepti ir aš.



Reikėjo:
  • 400 g. mėgstamų uogų (šviežių arba šaldytų) – aš dėjau agrastų uogienės 😉,
  • 250 g. miltų,
  • 200 g. sviesto (kambario temperatūros),
  • 170 g. cukraus (arba pagal skonį, aš dėjau 150 gramų),
  • 4 vienetai kiaušinių (naudojau L dydžio),
  • 1 a.š kepimo miltelių (su nedideliu kaupeliu),
  • 1 a.š vanilinio cukraus.


Kas dedate uogas ar vaisius, tai juos pasiruoškite (nuplaukite, išimkite kauliukus, susmulkinkite ir pan.)
Minkštą, kambario temperatūros sviestą išplakiau mikseriu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakiau iki masė tapo puri. Tada po vieną įmušiau kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdama.
Miltus sumaišiau su kepimo milteliais. Miltus į tešlą įmaišiau per kelis kartus (maišiau mediniu šaukštu, nebe mikseriu). Reikia stengtis tešlos labai nepermaišyti. Maišiau tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Tešla gavosi gana tiršta, tirštesnė už riebią grietinę, bet maišoma šaukštu, ne kieta.

Pusę tešlos sukrėčiau į kepimo formą, įdėjau agrastų uogienės (stengiausi, kad kuo mažiau skysčio patektų), tada sukrėčiau likusią dalį tešlos.  Kas darys su uogom ar vaisiais, tai juos tiesiog įspauskite į tešlą.

Kepiau apie 30 min 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Rastame recepte, buvo paminėta, kad jei pyragas labai degs, tai tiesiog sumažinti kaitrą. Maniškis kepė gražiai, tad mažinti neteko. Ar iškepęs patikrinau mediniu iešmeliu.

Pyragas iš ties labai skanus. Galiu netgi teigti, kad vienas iš skaniausių, kada nors keptų.

Skanaus.



Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą