2017 m. liepos 7 d., penktadienis

Kauno zoologijos sodas


     Vieną dieną toptelėjo man į galvą tokia keista mintis, kad būtinai reikia aplankyti Kauno zoologijos sodą. Ir spaudė smegenis man ta idėja iki kol nenuvažiavau ir  neapvaikščiojau aš jį visą skersai išilgai. Draugės prisijungė vedinos sentimentų iš vaikystės. O aš to zoologijos sodo taip ir neatsimenu. Lankiausi ten vieną ankstyvą pavasarį, kai dalis gyvūnų buvo dar šiltai suslėpti.
     Pasiėmėm vaikus, susimokėjom po 5 Eurus suaugusiam žmogui (tereikėjo pasakyti, kad su vežimu, kad galėtume praeiti pro tam pritaikytą įėjimą) ir įžengėm į egzotinių gyvūnėlių kampelį.
     
     Pradėjom nuo akvariumų.



     Apžiūrėjome tropinius paukščius.


     Išnaršėm terariumų patalpas.


     O tada sekdamos informatyvius ženklus aplankėm ir lauke įkurdintus gyvūnus. Mažajai patiko tik žuvytės, visa kita stebėjo gan pasyviai.

Mažoji zoosodo lankytoja ;)













   

  Neskubėdamos užtrukome apie kelias valandas. 

     Prisipažinsiu, tikėjausi kažko kito. Ir nekalbu vien apie tai, kad nepamatėm nei tigro, nei kalnų ožių… Matyt pasislėpę nuo karščio buvo. Gal tikėjausi daugiau erdvės? Sodas nors ir prižiūrėtas, atrodė pasenęs. Gyvūnai apgyvendinti mažuose narvuose labiau kėlė gailestį nei susižavėjimą. Vis kirbėjo mintis, kad nemažai gyvūnų galima pamatyti, kad ir Dubingių žirgyne, Triušiukų slėnyje, bei panašiose vietose.  O kai kuriuos net ir didesnėse gyvūnų prekių parduotuvėse. Bet gal tik man taip…
     
      Renatos įspūdžiai -> Graži diena Kauno zoologijos sode.

Aistė 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą