2017 m. vasario 13 d., pirmadienis

(Ne)pavykęs žygis. Užšalęs "Kaukių miškas". Anykščių kraštas

Dar viena puiki diena, dar viena numatoma puiki, aktyvi pramoga. Šis, mūsų planuotas, žygis skirtas piliakalnių metams paminėti. Bandėme jungtis prie iššūkio, aplankyti kuo daugiau piliakalnių per 2017 metus. Pradžiai užsiregistravome į žygį "Pėsčiųjų žygis užšalusiu ežeru. Rubikių ežero piliakalniai ir salos".

Mamukyno mamų aplankyti piliakalniai :

Su žygeiviais turėjome susitikti "Žūvienės pašiūrėje", Rubikių kaime. Kiek vėliau pastebėjome, žygeivių susirinko visai nemažas būrys. Su baltu pavydu juos viena akimi stebėjome nuo apžvalgos bokšto. Žygiuodami per užšalusį Rubikių ežerą turėjome aplankyti tris piliakalnius: Bijeikių, Piliakalnio bei Rubikių. Užklysti į mažai civilizacijos paliestas salas. Užlipti į apžvalgos bokštą Bijeikių kaime, apžvelgti žiemoje paskendusį Rubikių ežerą. Žygio pabaigoje buvo žadama pavaišinti arbata bei žuviene "Žūvienės pašiūrėje".


Kodėl visu tuo tik TURĖJOME pasimėgauti, bet nepasimėgavome? Linksmais veidais, džiugiu nusiteikimu jau riedėjome link "Žuvienės pašiūrės". O gi ta žiema žiemužė, ne vietoje ir ne laiku pasitaikęs ledinis keliukas... Vadinkime tai techniniais nesklandumais kelyje.  Kol išsikapstėme, tiesa be spec. pagalbos iš ten neištrūkome, nors visaip pačios bandėm suktis iš situacijos, pavėlavome į žygį visa valanda. Pasivyti jau  beviltiška. Kitam kartui bus pamoka, taupant laiką ir sveikatą kviest pagalbą kelyje iš kart. :D

Na, o kadangi jau pasiekėme Anykščius, tad teko šiek tiek pakoreguoti atvykimo tikslą.
Planas - pasivaikščioti užšalusiu Rubikių ežeru, aplankyti Bijeikių apžvalgos bokštą bei Lajų taką.

Pirma stotelė "Žuvienės pašiūrės" kiemas. Vyrai kažką kieme gamina, spėjame verda žūvienę žygeiviams :D. Ant ežero kranto mus pasitiko šis velniukas.


Užlipus ant ledo vaikams džiaugsmas...


Mamoms taip pat ... ;) Gera pabūti vaikais ...


O štai ir Rubikių piliakalnis, tikiuosi neklystame :D. Iššūkio pradžių pradžia padaryta.


Važiuojant prie apžvalgos bokšto pamatėm Burbiškio dvarą. Stabtelėjome ir ten pasižvalgyti. Gražus dvaras, gražus parkas. Vasarą būtinai dar čia sugrįšim.






Kita stotelė apžvalgos bokštas.



Pakalnėj matosi žygeiviai , linkėjimai Jums !!! :D

O štai ir matomas Bijeikių piliakalnis.


Važiuojant nuo bokšto, akį "patraukė" miške kabančios kaukės. Mes nebūtume mes, jei neužsuktume pažiūrėti kas gi ten. O ten pasirodo  "Kaukių miškas". Iš pradžių niekaip nesupratom kodėl jis visas paskendęs lede. Bet vaizdai tikrai įspūdingi, o ir vaikams slidusis parkas pats smagumas.



"Padanginis"

Įšalusi "Stirniukų pavėsinė"


Ant suoliuko šiuo metu galima sėdėti tik taip :D
"Spalvinis"



"- Gal jau einam?  - Dar neeee. " :D


Matosi, kad vasarą tai nuostabus poilsio kampelis. Tikriausiai tik vasarą jis būna visiškai sausas.

Na ir žieminis pasivaikščiojimas Lajų taku.





"Pasiklydę" žygeiviai ;)

Poilsiadienis užskaitytas. Lauksim kitų žygių ;)

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą