Sako,
kad šiuos varškėtukus valgo net patys didžiausi nevalgiukai. Idėją pamačiau
facebook grupėje "Gaminame
mažyliams kartu". Na mažylių tokių jau kaip ir neturiu, bet su maisto
išrankumu reikalų tikrai turim. Tad ši idėja tiko ir mums.
Varškėtukams
reikėjo:
- varškės - 360g,
- kiaušinių - 3vnt.,
- cukraus - stiklinės (galima dėt pagal skonį),
- vanilinio cukraus - 1 šaukštelio,
- miltų - stiklinės,
- kepimo miltelių - pusė šaukštelio,
- sviesto - 50g.
Kiaušinius
išplakiau su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į kiaušinių plakinį sudėjau varškę
ir su šaukštu gerai išsukau. Supyliau tirpintą sviestą, išmaišiau. Tada
supyliau persijotus miltus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišiau. Gautą
masę (tirštą) sudėliojau į formeles (kad masė nekibtų prie šaukšto, aš šaukštą,
kas kart, pašlapinu vandenyje).
Kepiau
175 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Valgėme
su uogiene.
Skanaus!
Jurgos
kepti -> Kava
su cinamonu ir varškėčiai kepti orkaitėje.
Renata
Labai patiko, gan orginalu. Paprasto cukraus šiektiek mažiau dėjau negu Jūs parašėte, nes nelabai mėgėja saldžiai, gavosi labai gerai. Ačiū už receptą. :)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko. Aš pati tikrai dar ne vieną kartą juos kepsiu, tik kitą kartą įdėsiu razinų.
AtsakytiPanaikintiDėl cukraus, tai ir mano dėtas kiekis didelio saldumo nedavė. Aš taip pat nesu mėgėja perdėto saldumo :)