2017 m. vasario 2 d., ketvirtadienis

Tiršta vištienos, sūrio sriuba

Mano šeimos, iškeltais nykščiais į viršų, įvertinta sriuba.
Paskutiniu metu pastebėjau, kad mano šeimyna vėl pradėjo valgyti sriubas. Sakau vėl, nes buvo laikas, kai visiems suvalgius po mažą bliuduką sriubos, likusią tiesiog tekdavo išpilti. O dabar, išvirus tą patį kiekį, jei iškart jos nevalgai, tai gali ir nebelikti... :D.
Interneto platybėse pamačiau, vizualiai labai skaniai atrodančią, sriubą. Viriau, gal ne visai pagal tą receptą, bet idėja iš ten. Šaltinio nenurodysiu, nes nepamenu kur tiksliai tą receptą radau.

Skaniajai sriubai reikėjo:
  • 400 g. vištienos faršo, 
  • 1 litro vištienos sultino (ištirpintas kubelis sultinio),
  • 3 vidutinio dydžio bulvių, 
  • 1 morkos,
  • 1 nedidelio svogūno,
  • Šiek tiek žirnelių ir šparaginių (aš dėjau saują šaldytų),
  • 50 gr sviesto,
  • 2 v.š. miltų,
  • 1 vnt. lydyto sūrelio,
  • apie stiklinę pieno.





Maišydama pakepinau vištienos faršą. Kepiau  kol visa mėsa gražiai apkepė. Kitoj keptuvėj ant šlakelio aliejaus pakepinau susmulkintus svogūną ir morką, šiek tiek paprieskoniavau, baigiant kept sumečiau žirnelius ir šparagines, maišydama dar šiek tiek pakepinau. Ant puodo dugno sudėjau kepintas daržoves, sukrėčiau kepintą faršą, sudėjau mažais kubeliais pjaustytas bulves, viską užpyliau litru vištienos sultinio. Ant mažos ugnies viriau kol suminkštėjo bulvės. Keptuvėje išlydžiau sviestą, ant jo pakepinau miltus. Tą kepintą masę sudėjau į sriubą, išmaišiau. Palaukiau kol užvirė. Tada sudėjau lydytą sūrelį, supyliau pieną. Vyriau maišydama kol išsilydė sūreliai.
Skanaus.

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą