Būna dienų lyg tyčia. Užsinori kažko tokio, į ką šiaip nė nekreiptum
dėmesio, nekalbant, kad valgytum. Skutant n patiekalui bulves, akis
užkliuvo už burokėlių. Nupirkti jie tam, kad būtų išvirti, sutarkuoti ir
užkonservuoti. O man šovė mintis (net skonį burnoj pajutau..), jog
reikia keletą burokėlių iškepti! Nulupau porą burokėlių, jie pas mane
didoki, nuploviau, supjausčiau skiltelėmis, sudėjau į keramikinę kepimo
formą, pabarsčiau žolelėmis, pipirais, druska, apšlaksčiau alyvuogių
aliejumi.
Uždengiau folija ir apie 1,5 val. kepiau vidutinio karštumo orkaitėj.
Tikrai
neatsilaikiau nesuvalgiusi keleto burokėlių vienų, o kiti liko laukti
pagrindinio patiekalo - kad atliktų puikaus garnyro vaidmenį.
Sprendžiant iš vaizdo, puikiai tiktų prie kepsnio :)
AtsakytiPanaikintitikrai labai skanu, tik velniukai gana ilgai kepti juos reikia :(
AtsakytiPanaikinti