Gavau dovanų
"Konditerijos enciklopediją". Knyga, sakyčiau, užtikrinanti ne tik
faktą, jog be pyragų neliksi, bet ir žmogaus saugumą bei raumenų tonusą :)
Verta nešiotis vakarais :).
Akys užkliuvo už seniai
pamirštos idėjos - įdaryto batono. Šioje knygoje šis receptas pavadintas duona
"Doris".
Naudojau prancūzišką
batoną, perpjoviau pusiau, su peiliu padariau minkštime skylutę. Recepte rašo,
jog reikia išimti minkštimą... Prekybos centruose perkamame batone tas
minkštimas orinis, nėra net ko šalinti, užtenka tik peiliu tą orą
"išleisti". Knygoje rašoma, jog 50 cm ilgio, 8 cm storio duonos
kepalui reikia:
- 250 g virto kumpio,
- 2 kietai virtų kiaušinių,
- 1 a.š. pjaustytų ankštinių pipirų,
- 1-2 šaukštelių kaparių,
- 250 g sviesto,
- kelių žalių alyvuogių,
- vienas konservuotas agurkėlis (tarkuotas),
- druskos, pipirų,
- vorčesterio padažo.
Aišku, padariau tokį
įdarą. Dubenyje išsukau sviestą, sudėjau pjaustytą kubeliais kumpį, smulkintus
kiaušinius, kitus ingredientus, viską gerai sumaišiau. Sudėjau šią masę
batonan, apvyniojau folija ir kelioms valandoms į šaldytuvą. Patiekiau
supjausčiusi riekelėm. Viskas būtų gerai, bet duonos man mažai (nebuvo gi jokio
minkštimo pridėti masėn! Nors TIKRAI reikia!), o sviesto per daug. Greituoju
būdu padariau savo įdarą:
- 250 g virto kumpio,
- 2 kietai virtų kiaušinių,
- 1-2 šaukštelių kaparių,
- 200 g varškės sūrelio,
- kelių juodų alyvuogių,
- 1 koncervuotas agurkėlis (tarkuotas),
- druskos, pipirų,
- vorčesterio padažo,
- 4 riekės 5 grūdų batono (susmulkintos kvadratėliais).
Tikrai darysiu dar tokį
įdarytą prancūzišką batoną, tik rinksiuosi savo variantą arba bandysiu dar improvizuoti.
Be tiek daug sviesto, kiek parašyta knygoje.
Mama Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą