2016 m. sausio 7 d., ketvirtadienis

Marmurinė mėsa


Superinis receptukas laiko neturintiems bei norintiems be triūso paruošti skanėstą.


  • Vištienos krūtinėlės,
  • želatinos (pageidautina greitai tirpstančios), tačiau tiks ir paprasta, tik reikėtų sumalti kavamale),
  • jūsų mėgstamų prieskonių,
  • kepimo formos,
  • kepimo rankovės.

Vištienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis ~ 2cm diametru. Užmarinuojame pagal savo skonį (druska, pipirai, prieskoninės žolelės ir t.t.) Želatiną sumalti kavamale (jeigu neturite greitai tirpstančios). Prieskonius ir želatiną gerai sumaišyti su vištiena. Galite palikti pasimarinuoti keliom valandom.
Paimam kietą formą (aš naudojau Maximoje pirktą kietą keksui ar duonai skirtą formą) bei kepimo rankovę. Kepimo rankovė turi būti kiek ilgesnė nei kepimo forma, nes reikės užrišti rankovės galus.
Marinuotą vištieną sudedam į kepimo rankovę išilgai formos šachmatine tvarka.
Išleidžiame orą iš rankovės, užrišame abu galus ir dedam į kepimo formą. Padarom kelias skylutes rankovėje, kad cirkuliuotų oras bei ji nesprogtų.
Kepame ~ 40min. 180-200`C orkaitėje.
Iškeptą vištieną išimame iš orkaitės, paliekame atvėsti iki atvės kepimo forma. Iš kepimo rankovės mėsos neišimame. Tuomet reikės kokio „svorio“ prispausti mėsą. Aš naudojau kruopas, kurias įdėjau į maišą ir tiesiog pastačiau ant atvėsusios mėsos. Paliekame šaltai 6-8val.
Praėjus minėtam laikui nuimame svorį bei išimame mėsą iš kepimo rankovės. Dėl želatinos ji puikiai pjaustosi bei laiko formą. 

Mama Julija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą