Laikas dar
vienam, nekeptam skanėstui. Aną kartą, nekeptą sausainių
tortą su vynuogėmis ir šokolado gabaliukais ,
gaminau draugei "prisivilioti". Šį kartą, ta pati draugė, net
receptą mestelėjo :D
Jam reikės:
- 200g sausainių,
- 150g sviesto,
- 400g varškės,
- 200 ml 35% grietinėlės,
- 100g cukraus,
- 30 g želatinos,
- 2 skardines persikų,
- vanilės.
Pirmiausia paruošiau 15g
želatinos, santykiu, kaip parodyta ant pakuotės (niekaip nepasimokau, kad reik
šiek tiek mažiau vandens). Kitą dalį želatinos įmaišiau į iš persikų indelio
nupiltą sirupą (sirupą naudojau tik iš vieno indelio).
Sausainius sutrupinau.
Sviestą išlydžiau ir supyliau ant sausainių. Viską gerai išmaišiau ir sukrėčiau
ant formos dugno. Sausainius paspaudžiau rankomis, kad geriau sustingtų
ruošiamas padas. Įdėjau į šaldytuvą stingti.
Tuo metu, želatiną, iš
pirmosios stiklinės, maišant kaitinau tol, kol želatinas nebelipo prie
šaukštelio (neužvirinti). Atvėsinau.
Cukrų, grietinėlę ir
vanilinį cukrų maišiau kol ištirps cukrus. Sudėjau varškę ir maišiau iki
vientisos masės. Pabaigoje įmaišiau atvėsintos želatinos ir persikų gabaliukus.
Visą tą masę supyliau ant sausainių ir dėjau į šaldytuvą valandžiukei (pagal
receptą 1-2 valandoms).
Po to, kaitinau sirupą sumaišytą su želatinu,
kol pasidarė vientisas skystis (neužvirti). Persikus supjausčiau riekelėmis ir
sudėjau juos ant varškės pyrago. Ant viršaus atsargiai supyliau sirupą maišytą
su želatinu ir vėl dėjau į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Skanaus!!!
Mama Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą