2015 m. rugpjūčio 5 d., trečiadienis

Sausainių tortas su vynuogėmis ir šokolado gabaliukais

Dievinu tortus - pyragus, kurių nereikia kepti. Jie pagaminami greitai, lengvai ir žinoma skaniai.
Gaminau pagal mamos Laimos receptą -  Maskarponės sūrio ir jogurto tortą , mamos Zitos - Nekeptą sausainių - varškės pyragą , mamos Elžbietos -  Manų kruopų pyragą , Gaivų, nekeptą tortą ,  mamos Vitos  - Nekeptą tortą, pagal savo mamos pasiūlytus receptus -  Meduolių tortas su juodaisiais serbentais , Meduolių tortas su bananais . Visi labai skanūs. Gaminu ir progai esant, ir šiaip.. be progos.  Šį kartą išmėginau sausainių tortą su vynuogėmis. Ir jį gaminau vien dėl to, kad vieną draugę galima į svečius prisivilioti tik tortais. Ji žadėjo užsukti į svečius tik tuomet, jei bus tortas ( nesu sutikusi žmogaus, taip mėgstančio juos) :D. Tai gi, tortas tikrai bus...



Tortui reikės:
Riebios (40%) grietinės - 700gr.,
sausainių  - 300gr.,
razinų - 100gr.,
šokolado - 200gr.,
želatinos - 25gr.,
želė (žalios spalvos) - 90gr.,
Žaliųjų vynuogių - gerą saują, 
cukraus pudros - 1 stikl.,
vanilinio cukraus - 1 a.š.


Želatiną užpyliau 150ml. karšto vandens ir palikau brinkti. Žėlę užpyliau 300ml. karšto vandens, išmaišiau ir taip pat palikau brinkti. Sausainius ir šokoladą sulaužiau nedideliais gabaliukais. Inde išplakiau grietinę, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Tada, į tą patį indą, supyliau išbrinkusią želatiną ir dar kartą viską išplakiau. Į tą masę įmaišiau sulaužytus sausainius ir verdančiu vandeniu nuplikytas razinas. Į norimą formą ( geriausia į tortinę atsegamais kraštais), dėjau trečdalį sausainių - grietinės masės, užbėriau šokolado, ir vėl trečdalį masės, tada užbėriau likusį šokoladą, ir ant viršaus supyliau likusią masę. Taip susluoksniuotą tortą įdėjau į šaldytuvą 30 min. Kol tortas stingo šaldytuve, nuploviau vynuoges, jas supjausčiau per puse ( jei vynuogės su kauliukais, tai reik juos išimti). Puseles sudėliojau ant apstingusio torto, užpyliau žėle ir vėl tortukas keliavo į šaldytuvą. Tortą šaldytuve reik laikyti 2-3 val., o geriausia per visą naktį.

Skanaus!


Kitą kartą, gamindama šį tortą, šokoladą tarkuočiau ir jo dėčiau per pus mažiau.

 P.S. Jūračiuk, tortas tau ;) 

Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą