2015 m. gegužės 5 d., antradienis

Trakų pilis


Dar viena vieta, kurioje gera ir verta pabūti. Man toks jausmas, kad praeitame gyvenime gyvenau Trakų pilyje , nes mane ten traukia žiemą – vasarą. Visais metų laikais ten be galo gražu. Esame buvę vasarą – daug žmonių, daug šurmulio, daug veiksmo. Buvom praeitą rudenį – ramybė, vos keli lankytojai. Gaila, kad  į patį rudens spalvų žaismą nebespėjom, bet ramiai, be šurmulio aplankėm visas Trakų pilies kerteles. Muziejuje galima pamatyti daugiau kaip 340 000 eksponatų: stiklo, porceliano, pypkių, spaudų, kartografijos, numizmatikos, raštijos, taikomosios dailės eksponatų kolekcijos. Unikalūs karaimikos bei archeologijos eksponatų rinkiniai.




Šiemet išsiruošėme paskutinį pavasario mėnesį. Ilgasis savaitgalis, oras puikus, žmonių šurmulys jau jaučiamas. Kadangi pilyje jau esame buvę, tai šį kartą tiesiog pasivaikščiojome aplink ją. Pažiūrėjom į plaukiojančias valtis, baidares, pramoginius laivus... Kas irstosi su valtimis, kas mina vandens dviračius. Mes pasirinkom vandens dviratį. Kojas dar dabar jaučiu, bet buvo verta, ir sportas, ir gražūs vaizdai, kaip sakant, du viename.




Praplaukėm pro Užutrakio dvarą,  kitą kartą būtinai ten apsilankysime, girdėjau yra gražus parkas. Šį kartą nespėjome, užtrukome beieškodami kur užkąsi. Labai gaila, bet Senoji kibininė buvo pilnut pilnutėlė... Užsukome į kavinę "Kiubėtė", tiesa ir ten žmonių nemažai, bet staliukas buvo ir mums. Skaniai ir sočiai pavalgėme už apytiksliai 17 eurų 4 asmenys (ąsotis giros, kibinas su vištiena + agurkėliai (agurkėliai labai skanūs), kibinas su kiauliena ir dvi porcijos kiubėtė su vištiena).

Beliko apsilankyti žiemos metu ;)
Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą