Gamindama šią užkandą
galvojau - o, nufotografuosiu taip ir anaip... Realybėje - vienas kadras Jūsų
teismui. Vos spėjau užfiksuoti vieną akimirką - svetainėn įėjo vyras su visa
kruvina ranka. Prasprūdo peilis - gili, žiojėjanti žaizda. Tikrai neberūpėjo
tortilijos, nors aprimus tvarstymo aistroms nukentėjusysis skanavo ir gyrė. Tad
dalinuosi.
Pakepinam
norimos mėsos faršo. Aš šįkart naudojau vištos krūtinėlės faršą. Tuo pačiu metu
keptuvėn sukrenta smulkintas česnakas, pipirai, druska. Kitoje keptuvėje
nesmulkiai supjaustytas svogūnas apskrunda, paprika, pomidorai. Baigus jiems
kepti - kalendros lapelių žiupsnis, druska, pipirai. Mėsa ir daržovės sudedamos
vienon keptuvėn ir dar keletą minučių patroškinamos. Masė dedama ant tortilijų
lakštų, kurie sulenkiami į keturias dalis. Pašaunami orkaitėn, kad paskrustų.
Patiekti galima su pomidorų padažo, majonezo ir agurkų mišiniu-padažu.
- 6 tortilijų lapai
- apie 300-400 gr faršo
- 3 pomidorai
- 1 paprika
- 1 svogūnas
- pundelis kaledros lapelių
- druskos, pipirų
- aliejaus kepimui
- 4 š. pomidorų padažo
- 4š. majonezo
- rauginto, konservuoto ar žalio agurko pagal skonį.
Mama
Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą