2015 m. gegužės 6 d., trečiadienis

Tortilijos su vištiena



Gamindama šią užkandą galvojau - o, nufotografuosiu taip ir anaip... Realybėje - vienas kadras Jūsų teismui. Vos spėjau užfiksuoti vieną akimirką - svetainėn įėjo vyras su visa kruvina ranka. Prasprūdo peilis - gili, žiojėjanti žaizda. Tikrai neberūpėjo tortilijos, nors aprimus tvarstymo aistroms nukentėjusysis skanavo ir gyrė. Tad dalinuosi.
Pakepinam norimos mėsos faršo. Aš šįkart naudojau vištos krūtinėlės faršą. Tuo pačiu metu keptuvėn sukrenta smulkintas česnakas, pipirai, druska. Kitoje keptuvėje nesmulkiai supjaustytas svogūnas apskrunda, paprika, pomidorai. Baigus jiems kepti - kalendros lapelių žiupsnis, druska, pipirai. Mėsa ir daržovės sudedamos vienon keptuvėn ir dar keletą minučių patroškinamos. Masė dedama ant tortilijų lakštų, kurie sulenkiami į keturias dalis. Pašaunami orkaitėn, kad paskrustų. Patiekti galima su pomidorų padažo, majonezo ir agurkų mišiniu-padažu.

  • 6 tortilijų lapai
  • apie 300-400 gr faršo
  • 3 pomidorai
  • 1 paprika
  • 1 svogūnas
  • pundelis kaledros lapelių
  • druskos, pipirų
  • aliejaus kepimui

  • 4 š. pomidorų padažo
  • 4š. majonezo
  • rauginto, konservuoto ar žalio agurko pagal skonį.


Mama Laima 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą