Savaitgalis
- reikia pasilepint :) Viskas labai paprastai ir greitai pagaminama :)
Naudojau
mielinę tešlą iš parduotuvės, kurią reikia tik atšildyti ir plonai iškočioti.
Įdarui aguonas pirmiausia nuplikinu karštu vandeniu, nuplaunu kelis kartus,
paskui užpilu vėl verdančiu vandeniu ir palieku gerai valandai, kad išbrinktų.
Po to jas sumalu, įberiu šiek tiek cukraus, gerai išmaišau. Iškočiotą tešlą
patepu lydytu sviestu, dedu aguonas ir susuku kaip vyniotinį, kurį vėliau
supjaustau maždaug 5 cm storio riekelėmis. Aptepu bandeles kiaušinio plakiniu,
pabarstau šiek tiek cukrumi. Dedam į skardą, kurioje jau yra patiestas
sviestinis kepimo popierius (jo jau tepti niekuo nebereikia) ir kepam 180
laipsnių temperatūroje apie 20 - 30 min., kol gražiai paruduoja viršus.
Skanaus
:)
Mama
Inga
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą