2015 m. sausio 25 d., sekmadienis

Aguoninės bandelės

Savaitgalis - reikia pasilepint :) Viskas labai paprastai ir greitai pagaminama :) 



Naudojau mielinę tešlą iš parduotuvės, kurią reikia tik atšildyti ir plonai iškočioti. Įdarui aguonas pirmiausia nuplikinu karštu vandeniu, nuplaunu kelis kartus, paskui užpilu vėl verdančiu vandeniu ir palieku gerai valandai, kad išbrinktų. Po to jas sumalu, įberiu šiek tiek cukraus, gerai išmaišau. Iškočiotą tešlą patepu lydytu sviestu, dedu aguonas ir susuku kaip vyniotinį, kurį vėliau supjaustau maždaug 5 cm storio riekelėmis. Aptepu bandeles kiaušinio plakiniu, pabarstau šiek tiek cukrumi. Dedam į skardą, kurioje jau yra patiestas sviestinis kepimo popierius (jo jau tepti niekuo nebereikia) ir kepam 180 laipsnių temperatūroje apie 20 - 30 min., kol gražiai paruduoja viršus.

Skanaus :) 

Mama Inga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą