2015 m. sausio 20 d., antradienis

Žaliasis asorti

Žiemą smagu pajusti prieskoninių žalumynų skonį ir kvapą. Vasarą pabandžiau pasūdyti, o dabar dažniausiai gardinu sriubas (jeigu naudosite, į sriubą reikia dėti mažiau druskos, nes prieskoniai sūdyti).




  • 0,5 litro reikia:
  • po 150 g krapų ir petražolių,
  • 100 g salierų,
  • 100 g druskos.



Visus žalumynus smulkiai supjaustyti (ypač susmulkinti stiebus). Kruopščiai viską sumaišyti, suberti druską ir dar kartą sumaišyti. Gautą mišinį krėsti į sterilizuotus stiklainius, suspausti, užsukti. Laikyti šaldytuve, naudoti galima po dviejų savaičių.






Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą