Pirmas receptas :
- 100 g juodo šokolado
- 100 g riebios grietinėlės (35-36 prc)
Pasirenkame indą kuriame
vėliau galėtų plakti kremą, sulaužome šokoladą ir sudedame į jį. Šitą indą
statome į kitą indą, kuriame įpilta vandens, dedam ant viryklės ir tokioje
"vonelėje" kaitinam kol šokoladas ištirpsta.
Kitame puode užkaitinam
grietinėlę iki užvirimo ir užpilam ant šokolado, gerai išmaišome. Paliekam, kad
atvėstų ir tada nakčiai įdedame į šaldytuvą.
Kitą dieną išplakame
mikseriu, kol gaunasi tirštas kremas.
Kremą labai tinka tortų
puošimui, taip pat pertepimui, pvz. įdedant priedų - kepintų riešutų, razinų.
Skaičiau, kad galima
naudoti ir baltą šokoladą, paskui kremą net padažyti, bet pati to kol kas
neišbandžiau :)
Antras receptas :
- 150 g juodo šokolado
- 100 g grietinėlės (35-36 prc)
- 30 g sviesto
- 4 g želatinos
Želatiną užpilam trupučiu
virinto, šalto vandens ir paliekam brinkti.
Šokoladą sulaužom, kartu
su sviestu dedam į dubenį, kaip ir pirmam recepte padarom vandens vonelę ir
kaitinam kol viskas ištirpsta.
Pakaitinam želatiną, kad
ištirptų, supilam į šokoladą, sumaišom. Dubenį pastatom ant stalo, kad truputį
pravėstų ir per tą laiką gerai išplakam grietinėlę.
Su mikseriu truputį
pramaišom šokoladą, dedam grietinėlę ir pačiu mažiausiu greičiu atsargiai
sumaišom.
Jei kremas atrodo truputį
skystokas, įdėkite kelioms minutėm į šaldytuvą ir paskui pertepkite tortą.
Jei torto nevalgys
vaikai, kremus galima paskaninti stipresniais gėrimais :)
Mama Zita
Geras šitas 👍🥇, pirmą kartą dariau,labai patiko ir skonis,ir pats produktas,lengva buvo dirbti su juo👍,tik aš naudojau baltą šokoladą ir maistinius avietinius dažus👏🙂
AtsakytiPanaikinti