Labai patinka man paprastas lietuviškas svogūnas. Neabejoju, jog dėl
šios priežasties kilo mintis pasidaryti užtepėlę. Na, gal ne visai
tikslu taip pavadinti, nes svogūnas lieka nesukritęs, nesutrintas,
nesu... Žodžiu, toks, kad būtų kandant jaučiamas.
Pradžiai orkaitėj paskrudiname batoną. Dar šiltą truputį įtriname česnaku.
Stambokai supjaustytą svogūną pakepinau ant šlakelio alyvuogių aliejaus,
sudėjau druską, pipirus, medų. Kai ėmė karamelizuotis, sudėjau
nedideliais griežinėliais pjaustytus obuolius, cinamoną. Keletą minučių
patroškinau, dar kelias palikau kepti neuždengtoj keptuvėj. Masę ant
paskrudinto batono su česnaku ir... skanaus!
- 1 svogūnas
- 1 obuolys
- pusė šaukštelio medaus
- pipirų, druskos, cinamono pagal skonį
- batonas /naudojau prancūzišką/
- česnako skiltelė
Mama Laima
Mėgstu kepintus svogūnus, bet apie tokią užtepėlę nepagalvojau.. labai gera mintis
AtsakytiPanaikintiPrašom mėginti ;)
Panaikinti