2013 m. liepos 23 d., antradienis

Tortas "Negro bučinys"

Nors pati nesu didelė šokoladinių tortų mėgėja, tačiau namuose yra kas juos dievina, tad teko pabandyti pagaminti ir tokį. Man būtų skaniau su baltu biskvitu, bet neblogai ir toks. Kas labai mėgsta šokoladinius tiems patiko :)

Biskvitui :
  • 2 kiaušiniai,
  • 250 g. cukraus,
  • 50 g. margarino,
  • 250 ml . jogurto,
  • 2 dideli šaukštai kakavos miltelių,
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos ( su kauburėliu ),
  • 1 pok. vanilinio cukraus,
  • 1,5 ( pusantros ) stiklinės miltų,
  • puse arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties.

Kremui :
  • 1 indelis saldaus kondencuoto pieno ( kambario temp.),
  • 300 g. sviesto ar margarino  (kambario temp),
  • 1 pokiukas vanilinio cukraus.

Suliejimui :
  • 200 ml. vandenuko į kurį ilašinau migdolų kvapų.


Kiaušinius išplakti (mikseriu) kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kakava, minkštu margarinu.
Į jogurtą iberti citrinos rūgštelę, išmaišyti, tada suberti sodą, ir smarkiai viską išmaišyti.
Tuoj pat supilame i kiaušinių plakinį .
Plakant mikseriu, mažiausiu greičiu, per kelis kartus iplakami miltai.
Skardą išklojame kepimo popieriumi, supilame tešlą, išlyginame paviršių, kepame 180 C . temperatūroje ( iš anksto ikaitintoje ) orkaitėje, apie 20 min . Neperkepti, paviršius turi būti minkštutis ir prilietus jį, lipti prie piršto .
Atvėsusį supjaustome į 4 dalis.
 
Kremo gamyba :
Sviestą ( minkštą, kambario temperatūros ) išplakite mikseriu, jis turi padidėti 2-3 kartus ( aš ji plakiau per du kartus, nes labai įkaito mikseris ).
Vis plakant, srovele pilti kondencuotą pieną ir vanilinį cukrų ( kambario temperatūros ).
Kremas pagamintas.

Sutepam, papuošiam ir skanaujam.
Man štai koks gavosi :)

 


 Mama Inga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą