Aš labai mėgstu aštrų
maistą, todėl šaldytuve visada būdavo indelis marinuotų jalapeno pipirų, bet
šią vasarą aštrių pipirų užderėjo ir pas mamą šiltnamyje. Derlius didelis, tad
ėmėmės darbo - marinavimo.
Reikės:
- stiklinių užsukamų indelių,
- pipirų,
- krapų stiebų su žiedynais,
- česnako skiltelių,
- pipirų,
- lauro lapų,
- acto,
- cukraus,
- druskos.
Pirmiausia pasiruošiame
indelius. Išplauname su soda, iškaitiname orkaitėje arba saulėje, dangtelius
perliejame karštu vandeniu.
Į indelius dedame pora
skiltelių česnako, lauro lapą, pipirų, krapų ir pjaustytų pipirų, juos reikia
paspausti, nes užpylus karštą marinatą jie sukris.
Užsikaičiame marinatą.
Litrui vandens reikia puse stiklines acto, po 2 šaukštus cukraus ir druskos.
Užvirusį marinatą pilti ant pipirų, juos uždengti ir palikti 15min. nupilti,
vėl užvirti, užpilti ir gerai užsukti. Mes skanavome po kelių dienų, labai
patiko!
Skanaus!
Mama Jurgita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą