2013 m. liepos 23 d., antradienis

Tortas "Medutis"





Tešlai :
  • miltų 400 g,
  • medaus 110 g,
  • cukraus 150 g,
  • margarino ar sviesto 150 g,
  • 3 kiaušiniai,
  • sodos arbatinis šaukštelis (be kaupo),
  • vanilino, cinamono, meduolių prieskonių (viso apie 6 g).

Kremui:
  • pakelis želė,
  • 2 kupini šaukštai želatinos,
  • 900 g riebios grietinės,
  • cukraus pagal skonį,
  • vanilino, citrinos rūgštelės (citrinos sulčių).


Su trupučiu acto užgesinam sodą.
Į indą dedam medų, cukrų, margariną, kiaušinius, prieskonius, dedam į vandens vonelę ir pamaišant šildom kol ištirpsta margarinas, cukrus.
Pilam sodą, miltus ir sumaišom.
Ant kepimo popieriaus klojam norimos formos ir dydžio blyną ir kepam 220 l temperatūroj, kol gražiai paruduoja. Jei tešla nepasiduoda lyginama mentele - padrėkinkite mentelę vandeniu. Blynų padarom 4-5.
Želė reiktų pasiruošt anksčiau, kad jau būtų sustingus.
Taip pat želatiną anksčiau reikia užpilti atvėsusiu virintu vandeniu, kad išbrinktų. Maždaug trečdalis stiklinės vandens.
Grietinę plakam su cukrum ,kol pasidaro tiršta ,išlaikanti formą ,dedam vanilino ,rūgštelės. Želatiną pašildom, kad ištirptų ir įplakam į kremą.
Blynus pertepam kremu, dedam supjaustytos želė gabaliukų, kas mėgsta gali ir uogienės, ar kokio apelsino įdėti.
Tortą pusvalanduką palaikom šaltesniam virtuvės kampely ir tada dedam į šaldytuvą. Geriausia, kad pastovėtų pernakt.
Paskui belieka pagal savo skonį ir fantaziją papuošti - grietinėle, trupinukas(padarytais iš sausainių), šokoladu, vaisiais ir t.t.
Skanaus :)


 

Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą