2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

"Riešutinis" tortas

Biskvitui:
  • 150 g miltų,
  • 15 g krakmolo,
  • 190 g cukraus,
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
  • 5 dideli kiaušiniai,
  • 30 g riešutų.

Kremui:
  • 220 g sviesto,
  • indelis virto kondensuoto pieno,
  • 2 šaukštai rūgščios uogienės,
  • pusė stiklinės stiprios kavos.


Grilijažui:
  • 100 g cukraus,
  • 60 g riešutų,
  • truputis sviesto.


Naudojau žemės riešutus, skaldytus, be luobelių. Visus kartu pakepinti orkaitėje kol gražiai paruduoja.
Biskvitui skirtus susmulkinti iki "miltų". Juos sumaišyti su kepimo milteliais, miltais. Kiaušinius išplakti su cukrum, pilti miltų mišinį ir atsargiai išmaišyti. Iškepti 4 papločius, 200 C temp. kol paruduoja. Palikti atvėsti.
Sviestą išplakti, po šaukštą plakant sudėti kondensuotą pieną, po truputį supilti perkoštą kavą. Jei produktai nenori susijungti-truputį viską pašildyti ir toliau plakti. Truputį kremo atidėti viršui aptepti, likusį padalyti į 3 dalis. Į vieną dedam uogienės į kitas 2 smulkintus riešutus. Prieš tepant biskvitus-juos sulaistyti sirupu: vanduo, cukrus, esencija ar koks konjakas.
Viršų aptepam paliktu kremu ir apibarstom grilijažu.
Jam skirtą cukrų išlydyti vis maišant, kai pasidaro rudas į jį supilti kepintus ir truputį pasmulkintus riešutus, sumaišyti ir masę pilti į iš anksto paruoštą skardelę ar padėklą, reikia ją patepti sviestu. Palikti atvėsti ir suskaldyti, susmulkinti. Galima persijoti per sietelį, bus smulkūs ir stambūs trupinukai.



Zita


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą