Pyrago
tešlai reikia:
- 200 g riebalų (geriausia kiaulienos taukai),
- 2 kiaušinių,
- 1 stiklinės cukraus,
- 2 arbat. šaukštelių nugesintos sodos,
- keleto lašų konditerinių kvapų (esensijos),
- miltų.
Varškės
sluoksniui reikės:
- 800 g varškės,
- 4 kiaušinių,
- 2 arbat. šaukštelių krakmolo,
- 6 arbat. šaukštelių kakavos,
- 1 stiklinės cukraus,
- keleto lašų konditerinių kvapų (esensijos).
Tešlos
gaminimas:
Riebalus
sutarkuojame (jei kieti) arba išsukame (jei minkšti), dedame cukrų, kiaušinius,
sodą, esensiją, kakavą ir labai gerai išsukame. Po truputį dedame miltus ir
išminkome. Tešla turi būti gana kieta, kad galėtume tarkuoti. Tešlą dedame į
šaldiklį keletui minučių, kol pagaminsime varškės įdarą.
Varškės
įdaras:
varškę
su cukrumi gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. Įlašinti esensijos, įmušti
kiaušinius, dėti krakmolą ir viską išmaišyti.
Į
kepimo skardą (aš kepu keramikiniame kepimo inde) sutarkuoti per retą tarką
pusę tešlos, paskleisti ją vienodai ant skardos, tada sudėti varškę, o ant
viršaus užtarkuot likusią dalį tešlos. Kepti 180-200 laipsnių orkaitėje apie 40
min. Skanaus!
Mama Vaida
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą