Kadangi
maniškiai nelabai mėgsta varškę, tai karts nuo karto kepu ką nors tokio, ką jie
su malonumu valgo ir dar prašo. Šį kartą buvo keksiukas. Galima kepti ir
mažiukus, bet kadangi buvo jau vakaras, tai kepiau vieną didelį keksą, kurio
greitai ir nebeliko. Labai skanus, pūrus ir minkštas, tirpstantis burnoje
keksas.
Reikia:
- 150 g minkšto sviesto,
- 140 g cukraus,
- 3 kiaušinių,
- 200 g miltų,
- 200 g varškės,
- šaukštelio kepimo miltelių,
- šaukštelio vanilinio cukraus,
- 10 saldainių "Karvutė".
Minkštą
sviestą ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną
įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišome. Įmaišome varškę.
Miltus
sumaišome su kepimo milteliais ir švelniai įmaišome į tešlą. Nuluptas
"karvutes" pasmulkiname peiliu ir taip pat įmaišome į tešlą. Pilame į
formą ir kepam tol, kol gražiai paruduoja viršus.
Skanaus!
Mama Inga
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą