Papločiams:
- 600 g miltų
- 200 g sviesto
- 100 g margarino
- 300 g grietinės
- 2 g druskos
- 1 kiaušinis
Į
dubenį persijoti miltus, į juos mesti smulkiai supjaustytą
sviestą, margariną ir sumaišius trinti tarp delnų, kol pasidarys trupiniai.
Druską supiltį į grietinę ir sumaišyti. Pilame
grietinę, kiaušinį į trupinius ir minkome tešlą. Kad gerai nusivalytų
dubenio kraštai ir suliptų tešla - galima papildomai įbert saujelę
miltų.Tešlą dedame į šaldytuvą porai valandų.
Įkaitinam orkaitę iki 250 l temp. Paimam gabalėlį tešlos ir labai plonai
kočiojame. Darome truputį platesnius, nei reikės, nes kepant jie
"traukiasi", sukam blyną ant kočėlo ir perkeliam į skardą, sukapojam jį
peiliu ir kepam kol paruduos. Reikėtų pasistengti, kad gautūsi 7-10
blynai. Tik ištrauktus iš orkaitės blynus apipjaustome, nes ataušę jie
labai trupės. Nepergyvenkit, jei koks blynas perlūš - tepant kremu jis
puikiai susiklijuos. Apipjaustytus likučius panaudojam trupinukams arba
sudedam pertepant į tortą.
"Šarlotės" kremui reikės :
- 500 g sviesto (aš dėjau pusę sviesto pusę margarino),
- 500 g pieno,
- 450 g cukraus,
- 80 g kiaušinių trynių,
- vanilinio cukraus.
Pirmiausia išsiimkite sviestą, kad plakant jis būtų nekietas, kambario temperatūros.
Į pieną pilame du trečdalius cukraus ir užverdame. Į puodą, kurį bus
galima kaitinti ant viryklės, pilame likusį cukrų ir kiaušinių trynius ir
sumaišome. Kol kas jokių mikserių nereikia - turėkite paprastą plakimo
šluotelę. Užvirusį pieną plona srovele pilame į trynių masę ir vis
maišome. Tada statome tą puodą ant viryklės ir vis maišant kaitiname 15
min. Kremas truputį sutirštėja. Paliekame jį pravėsti, retkarčiais
pamaišom, kad nesusidarytų plėvelė ant jo. Kai kremas bus vos vos
drungnas, plakame sviestą, jau galite pasinaudoti mikseriu :) Į išplaktą
sviestą dalimis sudedame virtą kremą, vaniliną ir suplakame iki vientisos
masės.
Jei kremas nenori "susijungti" ir laikosi skysčio lašeliai - pašildykite
jį truputį ir paplakite dar. Jokių miltų į šį kremą dėti nereikia ir be
jų jis nesigauna skystas.
Kam patinka citinos - galima į
kremą, baigiant plakti, įberti truputį tarkuotos citrinos
žievelės. Pertepant į porą kremo sluoksnių įdėti juodųjų serbentų
uogienės.
Belieka pertepti papločius, aptepti torto viršų ir papuošus palikti pernakt šaldytuve.
Iš šio kiekio recepto gaunasi apie 2 kg tortukas. Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą