Vaikai gan
dažnai nenori draugauti su žuvimi, o štai prekybos centruose platinamus žuvies
pirštelius valgo. Nenoriu pradėti kalbėti apie sudėtis, bet manau, kad tikras
žuvies gabaliukas vertesnis nei koks pirštelis.
- Menkės filė,
- kiaušinio,
- druskos,
- pipirų,
- norimų žolelių,
- džiūvėsėlių,
- aliejaus kepimui.
Menkės
filė paruošti taip, kad neliktų ašakų. Tam didelio vargo nereikia, nes ši filė
jų turi nedaug, o ir išsiima lengvai. Supjaustyti file pirštelių dydžio
gabaliukais, pagardinti druska, pipirais, norimomis žolelėmis ir palikti kokiam
pusvalandžiui, kad pasimarinuotų prieskoniuose. Aišku, tai nebūtina, bet... Kol
žuvis ilsisi, išplakame kiaušinį, įkaitiname keptuvę su aliejumi. Imame žuvies
gabalėlį, merkiame į kiaušinio plakinį, voliojame džiūvėsėliuose, ir kepame,
kol gražiai paruduoja. Skanaus.
Mama
Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą