2013 m. kovo 10 d., sekmadienis

"Šokoladinė" tortų apdengimo masė


  • 150 g. cukraus pudros (turėti dar truputį atsargai),
  • 200 g. šokolado,
  • 1 valgomas šaukštas sviesto,
  • 3 valgomi šaukštai grietinėlės,
  • 1 valgomas šaukštas brendžio,
  • 180 g. marshmallow  zefyriukų, spalva nesvarbu.



Vandens vonelėje ištirpinam šokoladą, į jį pilam zefyriukus, grietinėlę, brendį ir sviestą. Kaitinam ir vis pamaišom, kol ištirpsta.



























Į gautą masę pilam persijotą pudrą ir suminkom tešlą. Jei reikia dar truputį įberiam pudros. Gaunasi "plastilininė" tešla. Naudojam tuoj pat arba susukus į maišelį laikom šaldytuve. Paskui truputį reiktų pašildyti. Ateity kočiojant geriau naudosiu tik aliejų, nes nuo pudros lieka baltos dėmės.

Mama Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą