2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

Sviestinis kremas papuošimams...

Šitas kremas tinka ne tik kepinių puošimui, gėlyčių prilipdymui prie torto, aptepimui prieš apibarstant, pvz., trupiniais, bet ir įdėjus priedų gali būti kaip pertepimo kremas tortui, pyragui.
O priedai įvairiausi: kepinti riešutai, kakava, kava, uogienė ar marmeladas.
Jei neskirta vaikams, dar papildomai - konjakas, romas, likeris :)



Receptūra 1 kg kremo : 
  •  530 g sviesto
  •  280 g cukraus pudros
  •  220 g saldaus kondensuoto pieno
  •  vanilinio cukraus
     
Sviestą susmulkinti ir išplakti, berti persijotą cukraus pudrą, vaniliną ir sumaišyti. Pabaigoje įmaišomas kondensuotas pienas.
Maža gudrybė - jeigu jums to kremo tereikia tik kokių poros šaukštų kokiam nedideliam ornamentui nupiešti, tai tiesiog išplakite sviestą su trupučiu vanilino ir pagal norimą saldumą įberkite cukraus pudros, kondensuotas pienas nebūtinas, galite jį pataupyti kitam kartui :)
Šitą kremą taip pat galima dažyti valgomaisiais dažais.

Jei neturite namie konditerinio maišelio ir spec. antgaliukų, o norite pagražinti savo kepinį, tai galite padaryti iš paprasto kepimo popieriaus susukę tūtelę. Į ją įdėkite kremo, nukirpkite galiuką ir duokite valią fantazijai.





O jei galiuką nukirpsite trikampiu - gausis šitoks rezultatas: 



Mama Zita

6 komentarai:

  1. Sveiki! Norėčiau sužinoti, prieš dengiant tortą cukrine mase, kokiu reikia kremu aptepti.
    Tas sviestinis Jūsų kremas tinka, ar kažkoks kitas?;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas,taip šis kremas tinka aptepti tortą,prieš naudojant c. masę :)

      Panaikinti
  2. O šis kremas tinka torto aptepimui? Gerai išlaiko formą?

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kaip to sviestinio popieriaus antgalį padarote, kad nesigautų kringeliai?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ta prasme norit piešti tiesią liniją?Tai tiesiog nukirpkit truputį antgalio galiuką,kaip pirmoj foto,ir viskas :)

    AtsakytiPanaikinti