Šitas
kremas tinka ne tik kepinių puošimui, gėlyčių prilipdymui prie torto, aptepimui
prieš apibarstant, pvz., trupiniais, bet ir įdėjus priedų gali būti kaip
pertepimo kremas tortui, pyragui.
O
priedai įvairiausi: kepinti riešutai, kakava, kava, uogienė ar marmeladas.
Jei
neskirta vaikams, dar papildomai - konjakas, romas, likeris :)
Receptūra
1 kg kremo :
- 530 g sviesto
- 280 g cukraus pudros
- 220 g saldaus kondensuoto pieno
- vanilinio cukraus
Sviestą
susmulkinti ir išplakti, berti persijotą cukraus pudrą, vaniliną ir sumaišyti.
Pabaigoje įmaišomas kondensuotas pienas.
Maža
gudrybė - jeigu jums to kremo tereikia tik kokių poros šaukštų kokiam
nedideliam ornamentui nupiešti, tai tiesiog išplakite sviestą su trupučiu
vanilino ir pagal norimą saldumą įberkite cukraus pudros, kondensuotas pienas
nebūtinas, galite jį pataupyti kitam kartui :)
Šitą
kremą taip pat galima dažyti valgomaisiais dažais.
Jei
neturite namie konditerinio maišelio ir spec. antgaliukų, o norite pagražinti
savo kepinį, tai galite padaryti iš paprasto kepimo popieriaus susukę tūtelę. Į
ją įdėkite kremo, nukirpkite galiuką ir duokite valią fantazijai.
O jei galiuką nukirpsite trikampiu - gausis šitoks
rezultatas:
Mama Zita
Sveiki! Norėčiau sužinoti, prieš dengiant tortą cukrine mase, kokiu reikia kremu aptepti.
AtsakytiPanaikintiTas sviestinis Jūsų kremas tinka, ar kažkoks kitas?;)
Labas,taip šis kremas tinka aptepti tortą,prieš naudojant c. masę :)
PanaikintiO šis kremas tinka torto aptepimui? Gerai išlaiko formą?
AtsakytiPanaikintiTaip tinka ir aptepimui ir papuošimui.
PanaikintiO kaip to sviestinio popieriaus antgalį padarote, kad nesigautų kringeliai?
AtsakytiPanaikintiTa prasme norit piešti tiesią liniją?Tai tiesiog nukirpkit truputį antgalio galiuką,kaip pirmoj foto,ir viskas :)
AtsakytiPanaikinti