2023 m. spalio 20 d., penktadienis

Lekiam Latvijos keliais. Siguldos gamtos grožybės.

Kadangi planuotas Lenkijoje turėjęs vykti žygis nukeltas vėlesniam laikui, o šis savaitgalis jau buvo suplanuotas ilgesnei išvykai, tai su bendražyge sugalvojome savarankiškai vykti į kokį nors pėsčiųjų žygį svetur. Aš jau senokai buvau nužiūrėjusi, kad Latvijoje, netoli Siguldos yra neblogų TrenkTuro išraizgytų/sudarytų maršrutų. Tad, pasirinkusios vieną iš jų lekiam į Siguldą. 

Kadangi kelias tolimas, tai išvyką renkamės su nakvyne. Pirmai dienai pasiplanavom aplankyti vos kelias vieteles. Bet gavosi kaip gavosi, o gavosi labai gerai... Nuvykusios pažiūrėti pirmuoju numeriu mūsų planuose pažymėtą vietą, atradome labai įspūdingą pėsčiųjų gamtos taką, su pasakiškais vaizdais. Įrengti mediniai takai, laiptai (kai kur palūžę), kurie palengvina kopinėjimą kalnais, kalneliais. Yra poilsinių vietų, tualetas. 

Pirmas sustojimas prie Raganų katilo. Tai didžiulė dauba, susidariusi veikiant įvairiems vandens telkiniams. Iš slėnio pusės ši vaga susiformavusi kaip nupjautas 30 m aukščio ir 20 m pločio cilindras. Didžiausias uolų sienų aukštis – 20 metrų. Jo vidus primena geologijos muziejų, kuriame matomas uolienų sluoksniavimasis ir spalvų pokyčiai. Taip pat atsiveria pasakiškas horizonto grožis. 






Pasigrožėjusios vaizdu, pamatėme nuorodas, kurios veda prie kitų ten esančių gamtos objektų, apie kuriuos nė nenumanėme. Tad kalnais, kalneliais, takais, takeliais priėjome "Petera ala". Pati ola užvirtusi dideliu medžiu, bet mes nebūtume mes, jei neperliptume ;). Net nenumanėme, kad olos viduje taip erdvu ir gražu... 










Neatrodė, kad bus kažkas įspūdingo :D




O štai toks grožis slėpėsi tame tarpelyje ;) 



Pasigrožėjusios Petera ola keliaujam toliau. Aš tikrai ne viską būčiau pamačiusi, nes jau nutingėti kelias stačias įkalnes ruošiausi, tai didelis ačiū bendražygei, kad pakalbino kopti toliau ir žiūrėti, ką ten dar rasime. Prieš tai pamačiusios, kad yra pikniko vietos, nukeliavome ten, nes pietų metas jau senokai praėjęs. Pietavome labai gražioje vietoje, prie plačios upės. Vėjas žvarbokas, bet kito pasirinkimo nebuvo ;). 




Takas link pikniko vietos.

Pietavome su tokiu vaizdu.

Pasistiprinusios keliavom toliau. Laiptų, laiptelių rodos be pabaigos :D. Taip padususios priėjome dar vieną įspūdingo grožio uolą. Vadinamas Varnų tarpekliu (Krauklu aiza).








Lipam dar aukštyn...



Sekame paskui kitą nuorodą. O čia atsiveria nuostabaus grožio rudens spalvose paskendę horizontai. 

Džiugu, kad čia atvykome būtent šiuo spalvotu laikotarpiu. 









Na jei jau tiek užkilome, tai kažkaip teks ir nusileisti... Nusileidus vėl pakilti... Laiptai, laipteliai nesibaigiantys... Toliau keliaujame "Sateseles kanjons" gražiuoju taku ir vėl kylame į viršų, kur nuoroda veda link "Satezeles pilskalns". Vaizdai vieni už kitus gražesni. 







Pasėdėjom, apilsėjom ir vėl laiptais aukštyn, žemyn :D

Žemyn...

Aukštyn ...:D

Tai tiek pamatėme, nors plane buvo tik Raganu katls. :D 

Kitas sustojimas mūsų planuose yra Gutmanio ola. Esu prie jos buvusi, tad smagu buvo ir antrą kartą pamatyti, pabūti. Tik šį kartą dar sugalvojome, kad gal mažokai mums čia tų laiptukų buvo, tai užlipome šalia esančiais laaaabai stačiais laiptais, pažiūrėti, kas gi ten yra.  O ten nieko nėra! Lipome visai veltui. Nepamirškim, kad dar ir nusileisti reikėjo nes juk pakilome :D. 





Na ir paskutinė vieta, kurią norėjom pirmąją dieną aplankyti, tai "Small Devil's Caves". Lauke jau  šiek tiek temo, bet surizikavom nulėkti.. Tai dar viena įspūdingo grožio vieta. Labai gaila, kad sparčiai temo ir nebuvo kada pasimėgauti vaizdais.  Plius bendražygė pasigedo automobilio raktelio... "Smagi" žinia, esant kažkur toli nuo namų, sparčiai temstant... Jau meldėmės ir žadėjom būti geros visą likusį gyvenimą eidamos link automobilio... Pasišviesdamos telefonu ieškojom raktelio ir svarstėme geriausia variantą, kad tikriausiai rakteliai automobilyje, užvedimo spynelėje. Jūs neįsivaizduojat koks smagus jausmas matyti atsidarančias automobilio dureles... :D Raktai mūsų laukė automobilyje :D.









Jau ramiom širdelėm, skaudančiom blauzdelėm lekiam į viešbutį pailsėti prieš rytdienos žygį. Labai patiko viešbutukas. Smagu, kad galima vietoje esančioje kavinėje pavakarieniauti. Gan skanūs pusryčiai (įskaičiuoti). Mandagus personalas. Kambarys tvarkingas. Tik lovos šiek tiek siaurokos ir pagalvės nosinės dydžio. Visa kita patiko.  Aparjods


Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą