Iš dviejų minčių: "jetau kaip tingiu stovėt prie keptuvės" :D ir "kur po galais dėti tą cukiniją" :D gavosi skani, nesudėtingai paruošiama vakarienė. Proporcijas naudojau iš akies. Čia jau nuspręsit patys kaip, kam, kas labiau patinka ir kiek valgytojų bus. Mėsa buvo kiaulienos sprandinė, bet tiks ir nugarinė.
Reikėjo:
- kiaulienos mėsos,
- bulvių,
- pomidorų,
- cukinijos,
- svogūnų,
- česnako,
- druskos,pipirų,prieskonių bulvėms,
- trupučio majonezo,
- fermentinio sūrio (nebūtina).
Pirmiausia supjausčiau mėsą, kiekvieną gabaliuką pabarsčiau druska ir pipirais. Po to dėjau porą šaukštų majonezo ir truputį česnako granulių, išmaišius atidėjau į šalį.
Jauną neluptą cukiniją supjausčiau griežinėliais, kiekvieną truputį pasūdžiau ir užbėriau smulkinto česnako.
Pomidorus, svogūnus supjausčiau griežinėliais.
Nuskustas bulves taip pat pjausčiau griežinėliais ir sumaišiau su trupučiu prieskonių bulvėms. Jų neturint užteks nedaug pasūdyti.
Skardą išklojau kepimo popierium, eilutėm sudėjau mėsą ir daržoves. Uždengiau kitu lapu kepimo popieriaus ir ant viršaus folija, apspaudžiant skardos kraštus.
Kepiau apie valandą 200°t. Iškepus nudengiau, apibarsčiau viršų tarkuotu fermentiniu sūriu ir įkišau į orkaitę dar keliom minutėm, kol sūris apskrudo.
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą