2022 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Plikytos tešlos čeburėkai. Skanūs, traškūs ir sultingi.

Iš nedaug produktų ir paprastai paruošiama tešla, o čeburėkai gaunasi skanūs, traškūs ir sultingi.





Tešlai:
  • 500 g miltų,
  • 200 g karšto vandens,
  • 1arbatinis šaukštelis druskos (nubrauktas),
  • 30 g paprasto aliejaus. 
Įdarui:
  • 400 - 450 g faršo,
  • didelio svogūno,
  • 50 g šalto vandens,
  • druskos, pipirų ar kitų mėgstamų prieskonių.

Užvirus vandeniui leiskit porą, trejetą minučių jam pravėsti. Pravėsintame vandenyje ištirpinkit druską ir užpilkit ant persijotų miltų. Su mentele išmaišykite. Tada supilkite aliejų, permaišę baikit minkyti rankom. Reikia nepatingėti paminkyti iki kol tešla taps vientisa. Ją susukit į maistinę plėvelę ar įdėkite į maišelį ir palikit pastovėti, kol ruošite faršą.
Įdarui svogūną sutarkuokite ar susmulkinkite blenderiu. Į faršą sudėkite susmulkintus svogūnus, berkite druską, prieskonius, supilkite vandenį ir gerai išmaišykite.
Atgnybus nedidelį gabalėlį tešlos (likusią laikykite maišelyje) iškočiokit ploną paplotėlį. Jokių miltų ar aliejaus papildomai kočiojant nereikia, tešla nelimpa. Jei norit idealios formos galite uždėję lėkštutę apipjauti kraštus. Bet tešla lengvai pasiduoda kočiojimui, tai ir taip gaunasi gražus paplotėlis. Ant jo vienos pusės dėkit šaukštą įdaro, išlyginkit ir sulenkę kraštus užspauskite su šakute.





Virkit įkaitintam aliejuj (galima tiesiog keptuvėj įpylus daugiau aliejaus), kol gražiai paruduoja, apverčiant kitą pusę. 
Ištraukus padėti ant popierinės servetėlės nuvarvėti.

Skanaus :)

Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą