2022 m. sausio 25 d., antradienis

Kelionių alchemija. Jurga Ivanauskaitė

 

Dar vena puiki knyga.  Ši knyga padalinta į tris dalis.

Pirma dalis, puikus pasakojimas apie kelionės įspūdžius iš Egipto, Peru ir Venecijos karnavalo. Venecijoje ir pati esu buvusi (Gražioji, nuostabioji Venecija), bet ne karnavalo metu, tad įdomu buvo paskaityti ir kitų įsūdžius iš ten.

Antroje dalyje sukrautos pikantiškos kelionių detalės.

O trečioje dalyje autorė keliauja ne po tolimas šalis, o po vidines žmogaus erdves.

Visos dalys man patiko. Nes domiuosi viskuo, kas yra aprašyta šioje knygoje. Nuo kelionių po tolimas šalis iki kelionių vidinėse žmogaus erdvėse.





Autorės žodis:

„Niekas taip neatpalaiduoja ir neišlaisvina žmogaus kaip kelionė, išsiveržimas iš senos aplinkos ir naujų vietų magija. Keliaudami ne tik pažįstame pasaulį ir atrandame dar nematytas šalis, bet ir atveriame paslėptas savo sielos vietoves. Pirmą kartą patekusi į svečią šalį, visuomet jaučiu, kaip mano viduje subanguoja ir atgyja nauja erdvė, iki tol buvusi tik balta dėmė neištirtame kontinente.

Didžiosios pasaulio religijos pabrėžia piligriminių kelionių svarbą ir slaptąją prasmę. Pasak išminčių, dieviškumas ir šventumas svetur prasiveržia greičiau, nes kelionėje protas neužimtas bergždžia veikla, kuri šiaip įsiterpia į dieviškąją tėkmę. Žmogui, išdrįsusiam atverti savo gelmes, kiekviena kelionė yra nuostabi ir kupina stebuklų!“

P.S. Dar kartą ačiū Rita už šią knygą, puiki dovana  ;) 

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą