2022 m. sausio 25 d., antradienis

Rita Šemelytė, Vytautas Brazauskas. UGNIES IR LEDO KELIONĖS: kvapą gniaužiančios kelionės po įdomiausius pasaulio kampelius: Antarktidą, Naująją Zelandiją, Argentiną, Nepalą, Gruziją

 

Na o ši knyga, viena iš tų geresnių mano skaitytų. Labai patiko pasakojimo stilius. Labai daug fotografijų. Malonu buvo keliauti kartu, nors ir tik knygų puslapiais.


 


Knygos aprašymas:

„Kelionė į Antarktidą, anot keliautojų, unikalumu primena skrydį į Mėnulį, o Naujoji Zelandija užburia neįtikėtinu gamtos grožiu ir įvairove: nuo trykštančių geizerių, spalvingų, atšiaurių ugnikalnių iki snieguotų kalnų viršūnių, akmeningų uolėtų pakrančių su laukine gyvūnija, vaizdingų įlankų, smėlėtų paplūdimių, fjordų ir akį rėžiančio mėlynumo ežerų. O kur dar išbandymų kupini žygiai Himalajuose, Gruzijos gyventojų svetingumas ir vaišingumas ar Etnos ugnikalnio išdaigos Sicilijoje. Kalnai tampa tai neatsiejama kelionių dalimi, tai tolimais palydovais, išdidžiai žvelgiančiais į atvykėlius.

Ką reiškia atsidurti ant dreifuojančios ledo lyties? Koks jausmas apima vaikštant priešistorinių paparčių miškuose ar kai po kojomis pradeda drebėti žemė? Kokias paslaptis slepia kalne įkurtas Vardzijos vienuolynas Gruzijoje? Kuo žavi „dievų žeme“ vadinamas Katmandu?

Pasinerkite į kelionių patirtį, kuri praturtina, įkvepia ir parodo, kad pasaulis yra gerokai įvairesnis ir įspūdingesnis, nei kartais atrodo.

Knygoje taip pat pateikiama patarimų, kurie pravers keliaujant ar renkantis vietinės virtuvės skanėstus. O 250 išskirtinių nuotraukų padeda perteikti žodžiais nenusakomus kelionės įspūdžius.“  -> Knygos.lt

 Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą