Mėgstantiems varškę.
Norintiems gaivaus deserto, šiomis karštomis dienomis. Tai puikus pasirinkimas.
Pirmą kartą dariau su konservuotomis persikų puselėmis. Šį kartą
su mamytės darže užaugintomis braškėmis. Abu variantai labai skanūs. Manau
tiktų visokios uogos/vaisiai.
Šį kartą reikėjo reikėjo:
- varškės (trintos, kreminės) - 500 g.,
- 35 % riebumo grietinėlės - 250 g.,
- cukraus - 6 v.š.,
- braškių - apie 2 stiklines,
- želatinos - 40 g.,
- vanilinio cukraus - 1 a.š.
Želatiną
užpyliau 100 ml vandens ir palikau 15 min išbrinkti. Kai išbrinko,
ištirpinau garų vonelėje ir palikau atvėsti.
Varškę
sumaišiau su 3 šaukštais cukraus. Grietinėlę išplakiau su 3 šaukštais
cukraus bei vaniliniu cukrumi iki standumo. Tada želatiną lėtai įmaišiau
į varškės masę ir įmaišiau grietinėlę.
Nuplautas, nuvarvintas ir per puse perpjautas braškes padėliojau ant formos
dugno, pyliau varškės masę, tada vėl padėliojau braškių, vėl varškės masė. Ir
ant viršaus sudėjau likusias braškes, lengvai jas įspausdama.
Desertą
dėjau į šaldytuvą nakčiai.
Ryte,
prie rytinės kavos pats tas... Labai skanu ir gaivu. Norintiems saldžiau, puikiai tiks užsipilti braškių sirupo.
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą