2021 m. birželio 25 d., penktadienis

Kas yra afirmacija ir kaip ją gali panaudoti savo gyvenimo pagerinimui?

 

Afirmacija - pozityvus teiginys kartojamas savitaigos tikslais. Kažkada, labai seniai, prisiskaičiau apie afirmacijas ir nusprendžiau pabandyti pati. Tada prisirašiau ne vieną dešimtį afirmacijų (išreiškiančių tą patį teiginį) bandydama sutalpinti visus savo įgeidžius kuo glaudžiau, paprasčiau ir aiškiau. Stengiausi surimuoti, stengiausi suformuluoti taip, kad būtų lengva atsiminti ir nereiktų kas rytą skaityti ilgo ir nerangaus teksto. 

 


Tiesa, nors galutinės afirmacijos taip ir nekartojau, po kelių metų, naršydama po savo užrašus, buvau labai nustebinta. Viskas, ką tada užsirašiau, išsipildė. Skaičiau su laimės ašaromis akyse, skaičiau ir virpėjau suvokdama, kad kiekvienas žodis yra dabarties atspindys. Buvo iš ties nerealu. Po tokios patirties dar ne kartą griebiausi afirmacijų kartojimo, tiksliau užsirašymo. Ir kas kartą tik dar labiau įsitikinu, kad tai veikia. 

Reikia užsirašyti tiesiogiai, lengvai suprantamą sakinį arba tekstuką. Teiginys turi būti esamuoju laiku, lyg norima būsena jau pasiekta, be neiginių. Pvz.: "Aš galiu", "Valgau ir lieknėju", "Aš sveika", "Aš laiminga". Sunkiausia dalis yra kartoti teiginį esamuoju laiku, nuoširdžiai tikint, kad taip ir yra (kai taip dar nėra). Aš, kartodama pasirašytą teiginį, kartu įsivaizduoju ir kažkokią vizualizaciją, kuri atitiktų teiginį. 

Kai kurie šaltiniai rekomenduoja įsivaizduoti procesą, aš rekomenduoju įsivaizduoti tik rezultatą, nes kitaip galutinė būsena ir bus tik procesas. Kai pirmą kartą įsivaizdavau laisvę nuo žalingų įpročių, aš įsivaizdavau kaip išsivaduoju iš kažkokių pančių, virvių, grandinių... Vieną dieną susivokiau, kad mano kiekviena diena yra kova, kad išlaikyti būseną be žalingų įpročių. Šiandien įsivaizduoju, kad mano visi žalingi įpročiai (žalinga mityba, tingumas, perdėtas jautrumas ir kt.) palaidoti toli toli, jau voratinkliais apaugusiose kapinėse, o aš laistau gražiai žydinčias, gyvas gėles. 

Noriu atkreipti dėmesį į žodį "puoselėju". Šį žodį naudoju vietoje žodžio "formuoju", kad rezutatas atrodytų jau įgyvendintas, o ne procese.

Aistė

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą