2021 m. kovo 25 d., ketvirtadienis

Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

 

„Aš gal gamint nemoku“ - taip nusprendžiu, kai radusi „afigieną“, visų išgirtą receptą, juo nusiviliu..

Ir tai tikrai būna labai dažnai... 

Arba mano skonis, kažkoks ne kaip daugumos, arba nemoku gamint, arba daugelis  receptus rašo bile rašyt...  

Na bet šis... Kad ir kaip abejojau gamindama, galvojau teks vienai valgyti per prievartą, nes juk neišmesi maisto :D. 



Ir bingo! Labai, labai skanu! Receptukas iš "Saulėta virtuvė"

Reikėjo:

  • Vištienos šlaunelių mėsos – 500 g.,
  • Vištienos sultinio – 600 ml.,
  • Grikių – 200 g.,
  • Grietinėlės, 35% riebumo – 250 ml.,
  • Brokolio – 1 vnt. (maniškis, toks nedidukas buvo),
  • Fermentinio sūrio – 125 g.,
  • Svogūno – 1 vnt.,
  • Morkos – 1 vnt.,
  • Česnako – 2 skiltelės,
  • Sviesto – 30 g.,
  • Druskos ir prieskonių pagal savo skonį.

Keptuvėje, ant sviesto, pakepinau susmulkintą (norimais gabaliukais), prieskoniais įtrintą vištieną. Pamaišydama kepiau apie 5 minutes, kol vištiena iškepė. Neperkepkit, vištiena turi būti sultinga. Išėmiau į lėkštę.

Tada į tą pačią keptuvę subėriau susmulkintą svogūną, smulkiai sukapotą česnaką ir tarkuotą morką. Maišydama kepinau apie pora minučių, kol suminkštėjo svogūnas. Nuėmiau nuo ugnies, atidėjau į šoną.

Į puodą supyliau sultinį, sudėjau grikius. Kai užvirė vanduo, sumažinau ugnį, pridengiau puodą dangčių ir viriau 10 min. Tada įmaišiau, žiedynais išskaidytus brokolius, grietinėlę. Vėl pridengiau dangčiu ir paviriau dar apie 7min., kol išvirė grikiai bei brokoliai.

Tada, grikius ir brokolius  sumaišiau su kepta vištiena, kepintomis daržovėmis, tarkuotu fermentiniu sūriu, šiek tiek dar paprieskoniavau norimais prieskoniais, gerai išmaičiau ir viską sudėjau į kepimo indą. Paviršių apibėriau sūriu.

Kepiau 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Ir skanaus!

Grikių mėgėjai pirštukus apsilaižys :D

Renata

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą