2020 m. spalio 18 d., sekmadienis

Žagarės ozo pažintinis takas

Žagarės ozo pažintinis takas. Tai dar viena vieta įtraukta į mūsų, lankytinų vietų,  sąrašą. Vasarą tikriausia čia būna begalė žmonių, nes take yra labai daug pavėsinių. Visas takas eina aplink ežerą. Atsiveriantys vaizdai nėra labai jau įspūdingi, bet gamtos mėgėjams tai puikus miško takas.  

Žagarės ozas – ilgas, siauras kalvagūbris, praslinkusių ledynų suformuotas iš smėlio ir žvyro. Jis vienas įspūdingiausių, o kažkada buvęs ir vienas ilgiausių  Lietuvos ozų, nes aplink kalvagūbrį plyti lygumos.  Žagarės ozo pažintinio tako tikslas – supažindinti lankytojus su gamtinėmis vertybėmis.  Žagarės ozas – tai viena NATURA 2000 teritorijų, esančių Žagarės regioniniame parke, todėl keliaujant šiuo maršrutu galima pasigrožėti nuostabia gamta, stebėti paukščius, gyvūnus ar vabzdžius, pastovyklauti. Take įrengti rekreacinės infrastruktūros elementai: pavėsinės, apžvalgos bokštai,  informaciniai stendai, laužavietės, krepšinio aikštelė, paplūdimio tinklinio aikštelės, automobilių stovėjimo aikštelės, lauko tualetai, persirengimo kabinos ir kt.
Tako ilgis 3,6 km. -> zagaresrp.am.lt

Kas mums iš šio tako buvo įspūdingiausia, tai apžvalgos bokštas voratinklis ir meilės sala. Taigi, pažintinis takas, mūsų akimis: 


















Tiltas į meilės salą. 








Renata


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą