2020 m. spalio 20 d., antradienis

Mūšos tyrelio pažintinis takas rudenį

Pasivaikščiojusios Žagarės ozo pažintiniu taku, stende nužiūrėjome, kad  jau visai netoliese yra, labai girdėtas ir išgirtas, Mūšos tyrelio pažintinis takas. Na, man asmeniškai  jis įspūdžio nepaliko. Gal, kad esu mačiusi gražesnius pelkių pažintinius takus (Didysis Kemerių raisto takas (Latvija) bei Viru pelkės pažintinis takas (3,5 km) (Estija)), o gal oras tam nedėkingas... Na, bet pasivaikščiojimas gamtoje dar niekam nepakenkė 😉.

Mūšos tyrelio pažintinis takas atidarytas 2015 m. kovo mėn. ir yra ilgiausias pelkėje esantis lentų takas, įtrauktas į Lietuvos rekordų knygą. Lentų tako ilgis 3605,87 m., bendras tako ilgis į vieną pusę 4480 m, o norint nueiti visą taką, reikia įveikti daugiau nei 8 km. 2019 m. pavasarį užbaigti ir antrojo pažintinio tako etapo įrengimo darbai, kurių metu lentų takas pailgėjo dar 2 km. Taigi nuo šiol Mūšos tyrelio pažintinis takas dar patrauklesnis – po draustinį vingiuoja žiedu. Info šaltinis -> Mūšos tyrelio pažintinis takas.

















Kadangi takas, bent jau tokiu metų laiku nuobodokas, tai viso maršruto jau nėjome, užsukome šiek tiek trumpesniu takeliu. Tikiu, kad vėlyvą pavasarį ir vasarą, čia iš ties labai gražu. Gal kada ir grįšiu.. 😊

Toliau lekiam link Mažeikių.

Renata


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą