2020 m. rugpjūčio 29 d., šeštadienis

Keila Joa dvaras. Keilos krioklys (Estija)

Dar viena graži, netoli Talino esanti vieta, tai 6 m aukščio Keilos krioklys. Jis yra Keila-Joa miestelyje, į vakarus nuo Talino.

Apylinkių gyventojai savo sutuoktuvių dieną atvyksta prie šio krioklio ir ant netoliese esančio tilto ar tai tam spec. pastatytų širdies formos metalinių konstrukcijų, užkabina sėkmingos santuokos simbolį – spyną, o jos raktelį meta į garmantį upės vandenį.

Šalia krioklio yra įrengtas, labai gražus parkas su šviečiančiais/judančiais tiltais, suoliukais, gražiom apžalgos aikštelėm ir pan. 









Šalia krioklio yra Keila Joa dvaras.





Nuo XVII amžiaus Keila-Joa dvaro vietoje (vokiečių kalba: Schloss Fall) buvo dvaro rūmai. Dabartinis dvaras buvo pastatytas 1831–1833 m.. Jį suprojektavo Sankt Peterburgo architektas Andrejus Stackenschneideris. Dvaras yra vienas iš ankstyviausių neogotikinės architektūros pavyzdžių Estijoje. Jis buvo pastatytas grafo Aleksandro von Benckendorffo (kurio kapus galima rasti šalia dvaro esančiame parke) šeimai. Pastatas Imperatoriaus metais matė daug iškilių svečių, tarp jų Rusijos karališkąją šeimą, garsųjį sopraną Henriette Sontag ir kompozitorių. Aleksejus Lvovas.

1927–1940 m. Ja naudojosi Estijos užsienio reikalų ministerija. Sovietų okupacijos metais ja naudojosi Raudonoji armija. (Vikipedija)

Šiai dienai,  „Keila-Joa Schloss Fall“ yra gražus butiko viešbutis, kuriame yra jaukus restoranas, muziejus, parodų salė ir vyno rūsys. Keila-Joa dvare taip pat vyksta daugybė įvairių parodų, koncertų, seminarų, socialinių ir privačių renginių.

 Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą